La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el 29 de maig, diumenge, el Dia de l´Esport

24/05/2005

El secretari autonòmic d’Esdeveniments i Projectes, Luis Lobón, acompanyat pel secretari autonòmic d’Esport, David Serra, i pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Cristóbal Grau, ha presentat hui el Dia de l’Esport que se celebrarà diumenge que ve, 29 de maig, a la Ciutat de les Arts i les Ciències en una jornada que inclourà exhibicions, tallers, exposicions i demostracions de diverses disciplines esportives.  
La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el 29 de maig, diumenge, el Dia de l´Esport Luis Lobón ha explicat que l’any 2005 ha sigut declarat per les Nacions Unides Any Internacional de l’Esport i l’Educació Física, “per este motiu, la Generalitat Valenciana, a través de la Ciutat de les Arts i les Ciències, vol sumar-se a esta iniciativa de caràcter internacional que proposa enfortir l’ús de l’esport per a la promoció de l’educació, la salut, la integració social, la superació personal, el desenvolupament i la pau” .

Així mateix, el secretari autonòmic d’Esdeveniments i Projectes ha assegurat que des de la Ciutat de les Arts i les Ciències “hem volgut compartir amb tots els nostres visitants un dia dedicat a l’esport, una jornada especial de participació i d’aprenentatge, oberta a tothom i de caràcter gratuït, que contribuïsca així a fer conéixer millor i fomentar la pràctica esportiva, una activitat que ajuda, en definitiva, a millorar la qualitat de vida de les persones”.

Luis Lobón ha afirmat que “de nou el complex de divulgació cultural serà espai de trobada per a la societat valenciana i per a tots aquells que ens visiten i que vulguen participar en una gran festa per l’esport, la convivència i, en definitiva, per l’educació” i ha agraït l’ajuda i la participació de totes les entitats i institucions que han col•laborat en l’organització d’esta activitat.

Per la seua banda, el secretari autonòmic d’Esports, David Serra, ha destacat l’esforç del Consell per la promoció de l’esport “en un exemple de transversalitat” al mateix temps que ha indicat que “una vegada més la Ciutat de les Arts i les Ciències l’encerta en els continguts perquè oferix, a més, l’oportunitat històrica per a milers de persones de poder veure en directe dos pilots valencians que esta temporada seran al World Series” en referència a Adrián Vallés i Félix Porteiro, presents en la roda de premsa i que diumenge que ve faran una exhibició.

Així mateix, el regidor delegat d’Esports a l’Ajuntament de València, Cristóbal Grau, ha recordat que la Ciutat de les Arts i les Ciències des de bell principi ha estat lligada al món de l’esport i ha acollit actes com el principi de la volta ciclista a Espanya i ha destacat la importància d’esta iniciativa perquè “a través de l’esport es mostren valors excel•lents com el paper de l’educació”. A més, ha afegit que amb la celebració d’esta jornada dedicada a l’esport “esta magnífica obra de Santiago Calatrava es convertirà diumenge que ve en el millor poliesportiu”.

Programa d’activitats
Diumenge, 29 de maig, als exteriors del Museu de les Ciències i L’Hemisfèric convergiran exhibicions de diversos esports, gràcies a la col•laboració de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València. Al passeig sud del Museu de les Ciències hi haurà un futbolí humà i es faran demostracions de capoeira, tir amb arc, patinatge, gimnàstica o piragüisme a càrrec de Kalahari a l’estany del Museu. A més, es muntaran tallers de ciclisme, paracaigudisme o atletisme, entre altres modalitats.

Una altra de les activitats que es proposen és la zona de joc que s’instal•larà en el passeig d’arcbotants on, amb la presència de monitors, el públic podrà participar en dos minipistes de basquetbol preparades en col•laboració amb el Pamesa València, un scalextric amb unes dimensions aproximades de 5 per 3 metres, del Circuit Ricardo Tormo de Xest, una minipista de tenis en col•laboració amb la Federació Valenciana de Tenis, un golbol del València Club de Futbol, i un trinquet de pilota a mà en col•laboració amb la federació d’este esport. També, gràcies a l’ONCE, hi haurà altres activitats que ens ensenyaran l’esport i el joc adaptat per a invidents, en concret, en el futbol i el ciclisme.

Juntament amb totes estes propostes, els visitants podran visitar en el passeig sud del Museu diverses exposicions de fotografies i de material esportiu de muntanya, de pesca esportiva, una mostra de material de rem o sobre el camí de Sant Jaume amb bicicleta. A més, en esta zona s’instal•larà una tómbola d’articles esportius.

També al passeig sud del Museu s’exposarà un cotxe de ral•li de la Copa Fiat Punt de la Universitat Politècnica de València, i el monoplaça que Fernando Alonso va conduir per a entrenar-se en el circuit de Xest al principi de la seua carrera. Dos cotxes de Fórmula 2000 del circuit de Xest faran proves al llarg del passeig nord de L’Hemisfèric i dos camions, també del circuit, faran una exhibició del quefer que normalment es du a terme en la zona de boxs.

Així mateix, en l’Auditori del Museu de les Ciències es faran dos taules redones en què, amb el títol “L’esport hui”, es debatrà sobre la formació a través de l’esport, la tecnologia i l’entrenament per a la competició esportiva, l’esport per a la integració social o el patrocini institucional.