La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats per a Setmana Santa

11/04/2014

'Kayaks’ en el llac del Museu, nova activitat
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats per a Setmana Santa

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia els seus horaris i activitats durant la setmana que ve amb motiu de Setmana Santa. El Museu de les Ciències obrirà des de les 10 fins a les 19 hores a partir de demà dilluns 14 d’abril, mentres que l’Hemisfèric àmplia les seues sessions amb projeccions des de les 11 hores fins a les 20 hores, del dilluns al dijous, i fins a les 22 hores, del divendres 17 al diumenge 20 d’abril. Per la seua banda, l’Oceanogràfic del dijous 17 d’abril al diumenge 20 d’abril estarà obert al públic des de les 10 hores fins a les 20 hores.

Entre les novetats, destaca l’activitat ‘Caiacs’ en el llac sud del Museu de les Ciències. Es tracta d’uns caiacs transparents amb capacitat per a 1 a 3 persones. L’horari és de 10 fins a les 20 hores. També continuen les Waterballs, en el llac de l’Hemisfèric, per a aquells visitants que s’atrevisquen a rodar sobre les aigües dins d’una gran bambolla de plàstic, amb una grandària de dos metres de diàmetre. La duració és d’entre 5 i 10 minuts i el seu preu de 5 euros.

‘Univers ocult’ és la nova pel·lícula de l’Hemisfèric, una producció de cine en gran format que mostra els llocs més llunyans del nostre univers amb una claredat sense precedents, a través d’imatges capturades per alguns dels telescopis més potents del món. Galàxies, estreles naixent en núvols de gas i pols, la superfície de Mart i espectaculars vistes del Sol, són alguns dels llocs que exploraran els espectadors en un viatge extraordinari per l’espai profund.
L’Oceanogràficproposa diverses activitats que complementen la visita als aquaris Amb L’altre ‘costat de l’aquari és’ possible visitar la zona tècnica de l’Oceanogràfic, recórrer els llocs que el públic no pot veure i conéixer les instal·lacions en què treballen els veterinaris, la zona de recuperació de tortugues o la zona de quarantena, entre altres. Són visites diàries, a les 12:30 hores.

Amb ‘Trobada amb pingüins’ (tots els dies, a les 15.15 hores) per un preu de 3,30 euros, el viistante coneixerà els pingüins Humboldt per a descobrir, mentres els alimenta, com diferenciar-los d’un pingüí reial o que estos animals són fidels a les seues parelles durant tota la seua vida, i que poden aconseguir 45 Km. per hora, entre altres característiques d’esta espècie. Una experiència per a aproximar-se a estos animals i aprendre sobre ells. El públic també pot ser ‘Entrenador per un dia’, i recórrer la zona tècnica per a aprendre sobre l’atenció i l’alimentació d’animals. També s’inclou la visita l’ARCA del Mar, que acull les tortugues en procés de recuperació per a poder ser tornades al mar.


‘Científic per un dia’ en el Museu

Descobrir amb provetes ‘fumejants’ que la química és divertida o experimentar amb el làser són algunes de les experiències que proposen els nous tallers de ‘La ciència a escena’’: ‘Científic per un dia’ i ‘aLUZina’.

En ‘Científic per un dia’ els més menuts es transformen en grans investigadors. El taller es desenrotlla en una sala ambientada com si fóra un laboratori. Allí els esperen moltes sorpreses des de les clàssiques provetes de colors ‘fumejants’ fins a experiments amb substàncies apegaloses, colors que viatgen pel paper o inclús jugant amb ‘farines’ movedisses.

El taller comença amb diverses experiències que realitzen els divulgadors científics i es plantegen diverses hipòtesis. Els participants experimenten amb la matèria i les seues diferents propietats per a extraure les seues pròpies conclusions. Este taller es realitza en la tercera planta del Museu i és necessari comprar l’entrada al Museu.