La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horari i activitats els mesos d'estiu

23/07/2014

Entre les novetats, l'oferta es prolonga en horari nocturn amb visites guiades i activitats especials
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horari i activitats els mesos d'estiu

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia a partir del dimarts 1 de juliol els horaris amb motiu de l'inici de la temporada alta. El Museu de les Ciències, obrirà des de les 10 fins a les 21 hores, i l'Hemisfèric comptarà amb sessions des de les 11 a les 21 hores mentres que l'Oceanogràfic podrà visitar-se fins a les 20 hores; del 18 de juliol al 31 d'agost l'aquari estarà obert al públic des de les 10 a les 24 hores.

Entre les novetats per a este estiu, destaquen noves exposicions en el Museu de les Ciències- 'Accelerant la ciència. Una exposició del CERN' i 'Llibres immortals, instruments essencials'-, l'estrena a Espanya de la pel·lícula 'Mirant l'invisible' que projecta a partir de juliol l'Hemisfèric i la prolongació de les oferta en horari nocturn amb 'Les Nits de la Ciutat de les Arts i les Ciències'. A més, els exteriors dels llacs acolliran els concerts de "Música amb Berklee", de lliure accés, els dies 4, 18, 21 i 25 de juliol; i el concert final el divendres 1 d'agost a les 20 hores en el llac sud del Museu.

A més, fins al 24 de setembre des de les 11.00 fins a les 20:00 hores, els visitants de la Ciutat de les Arts i les Ciències podran disfrutar de forma gratuïta en l'edifici Àgora de l'exposició "Del traç a la realitat" sobre l'arquitectura i construcció del complex i una mostra fotogràfica dels primers deu anys de vida del mateix.

Ciència interactiva

Des de tallers de ciència interactiva fins a participar en un Teatre de l'Electricitat o deixar-se portar pel cub de projecció infinita en l'exposició 'Gravetat Zero', el Museu de les Ciències presenta propostes originals per a divertir-se i aprendre amb la ciència.

Entre les novetats destaca la nova exposició 'Accelerant la ciència. Una exposició del CERN', una mostra interactiva que pretén despertar la curiositat del visitant per mitjà d'un viatge des de l'origen del cosmos en el Big Bang fins a les aplicacions que la investigació en física de partícules ha proporcionat en la nostra vida quotidiana.

També en el Museu els visitants se sorprendran amb curiosos experiments en directe amb els tallers de 'Ciència a Escena': 'Fred, fred', 'Màgia Química', 'aLUZina!' i 'Científic per un dia'. I en l'Hemisfèric, a partir de l'1 de juliol, els espectadors podran descobrir la nova pel·lícula "Mirant l'Invisible" una producció de National Geographic que ha filmat amb càmeres de tecnologia punta els més diversos processos biològics que a simple vista no poden apreciar-se. La programació estival de l'Hemisfèric inclou també el planetari 'Les Nocturnes d'estiu' tots els dijous, a les 21 h al juliol i de l'1 al 7 de setembre, i a les 22 hores a l'agost.

Les Nits de la Ciutat de les Arts i les Ciències

Els dimarts seran 'Les Nits de l'Hemisfèric', amb planetari en directe i còctel posterior, els dimecres 'Les Nits de l'Àgora', que inclourà visita panoràmica pels edificis i al final un còctel en l'Àgora, i els dijous se celebraran 'Les Nits del Museu de les Ciències', amb espectacles sobre l'aigua en directe.

'Les Nocturnes d'Estiu' serà el contingut principal de "Les Nits de l'Hemisfèric" que es realitzarà tots els dimarts a les 21 hores al juliol i setembre, i a les 22 h a l'agost. Els dimecres tindran lloc "Les Nits de l'Àgora", a les 21:15 hores, del 9 de juliol al 3 de setembre. Esta activitat inclou una visita guiada per l'Hemisfèric, el Museu de les Ciències i l'Umbracle. L'activitat finalitzarà en l'interior de l'Àgora amb un còctel per als assistents.

I tots els dijous de juliol i agost, i el 4 de setembre, a partir de les 21:15 hores per només 6 euros, se celebraran 'Les Nits del Museu de les Ciències': esta activitat inclou un espectacle en directe en el llac del Museu de les Ciències enfront de la terrassa del Passeig Sud, a més es podrà disfrutar d'una consumició. Monòlegs, comèdies màgiques, humor en directe amb artistes reconeguts en els circuits.

A partir del 18 de juliol i durant el mes d'agost, de nou l'Oceanogràfic oferirà un horari d'obertura al públic fins a les 24 hores, que inclouran la ja clàssica cita de l'estiu: "Les Nits de l'Oceanogràfic", amb la possibilitat d'adquirir una entrada especial de 20 a 24 hores i assistir a l'exhibició nocturna en el Delfinari.