La Ciutat de les Arts i les Ciències acollirà a València l'exposició "Titanic"

30/11/2006

El secretari autonòmic d’Esdeveniments i Projectes, Luis Lobón, i el representant de Centenari Titanic 2012, Jesús Ferreiro, han firmat hui el conveni pel qual la Ciutat de les Arts i les Ciències acollirà, de l’1 de març del 2007 al 30 de març del 2008, la mostra “Titanic”, que recrea la història de la mítica nau a través d’objectes originals, imatges i documents.
La Ciutat de les Arts i les Ciències acollirà a València l'exposició

 

Luis Lobón ha destacat que per a la Ciutat de les Arts i les Ciències “és un honor acollir esta mostra que és una de les exposicions itinerants més visitades del món i de la qual, en virtut d’este acord i després de passar per unes quantes capitals importants, els valencians podran gaudir durant poc més d’un any”. Així mateix, el secretari autonòmic ha explicat que l’exposició, “serà una mostra viva perquè, a més, es faran diversos actes i activitats complementàries al voltant de l’exposició”.

Per la seua banda, Jesús Ferreiro ha manifestat que la mostra que acollirà CAC “serà la més gran i espectacular que s’ha muntat fins ara perquè ocuparà 3.300 metres quadrats” i ha afegit que oferirà moltes novetats ja que “inclou objectes que fins ara no s’han exposat en cap altre lloc, com l’automòbil-barca-bus que havia de transportar el Titanic en el viatge de tornada; la medalla que Molly Brown va regalar al capità del vaixell que els va rescatar, el Carpathia o l’esmòquing del multimilionari espanyol Víctor Peñasco”. A més, Ferreiro ha avançat que la mostra inclourà un iceberg de 2 metres d’alt per 7 d’ample “el més gran que s’ha exposat fins ara”.

Jesús Ferreiro, que ha avançat que el dia de la inauguració s’espera la presència d’una de les dos supervivents del naufragi que encara viu, Millvina Dean, ha afirmat que, durant les dos hores que dura el recorregut de l’exposició, el visitant “es mostra primer sorprés, després emocionat i finalment entusiasmat perquè en algun moment de la visita se sent identificat amb alguna de les històries que s’hi conten”. “Algú va dir que el Titanic era insubmergible i era veritat, perquè continua navegant, continua viu cor endins de tots aquells que recorren la mostra”, ha assegurat Ferreiro.

“Titanic. The Exhibition”
Des del moment en què, el 15 d’abril de 1912, va desaparéixer engolit per l’aigua, la història del Titanic ha captivat el món. I el descobriment de les restes no va fer més que augmentar esta fascinació i curiositat per tot el que va envoltar l’afonament de la nau que rebé el sobrenom de vaixell dels somnis i que fou concebuda amb les tècniques més modernes a principi de segle XX. “Titanic. The Exhibition” transporta el visitant a 1912, a la verdadera història d’este espectacular vaixell a través de declaracions oficials dels supervivents i de les dades tècniques i científiques obtingudes després de la localització de les restes l’any 1985.

“Titanic. The Exhibition” s’instal•larà en la part inferior de l’Umbracle i formarà part de l’oferta expositiva del Museu de les Ciències durant un any. L’exposició s’estructura en tres grans blocs: els objectes originals, recuperats després de l’afonament de la nau i cedits per alguns supervivents; la història del vaixell, investigada per l’historiador C. G. Wetterholm i relatada a través dels diversos espais que formen la mostra, i les recreacions de parts del Titanic, de manera que el visitant podrà veure directament com era la gran escalinata de proa, les portes estanques, una cabina de primera i una altra de tercera, un corredor de primera classe o una de les hèlices.