La Ciutat de les Arts i les Ciències acull la celebració del Dia de l'Institut Confuci el 27 de setembre

16/09/2014

Cavalcada, tallers i exhibicions gratuïtes durant tot el dia per a conéixer la cultura xinesa
La Ciutat de les Arts i les Ciències acull la celebració del Dia de l'Institut Confuci el 27 de setembre

La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l’Institut Confuci de la Universitat de València, oferix el pròxim 27 de setembre una àmplia programació cultural per a commemorar el Dia de l’Institut Confuci i acostar la cultura xinesa.

La celebració començarà a les 11:00 h en l’esplanada de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb la tradicional cavalcada Xina. La cavalcada, encapçalada pel dragó xinés, comptarà amb diversos grups de Taiji, Wushu (arts marcials), desfilada de trages tradicionals de les minories xineses i el ball del dragó i el lleó, entre altres. A les 17:00 h en sessió vespertina, es realitzarà un segon passe.

Al llarg del dia, tallers i activitats infantils acostaran al públic la gran riquesa i varietat cultural de Xina, amb exhibicions de cal·ligrafia, escacs xinesos (Xiàngqí), degustacions de te, exposicions artístiques, titelles o una mostra dels llibres i revistes que edita l’Institut Confuci de la Universitat de València.

Les activitats comptaran amb una programació dedicada al públic infantil, en la que els xiquets podran disfrutar amb l’espectacle de titelles "Yeh Shen. La Ventafocs Xina" del grup teatral "Del Redoblament", dirigit per Claudia Verdechia. La programació es completarà amb l’exposició de fotografia estenopeica "21 dies en Beijing", a càrrec de Lola Garbelladures i Marine-la Forcadell.

PROGRAMA DIA DE l’INSTITUT CONFUCI

De 10.00 a 19.00 h

Exposició fotografia estenopeica '21 dies en Beijing' realitzada per les Fotolateras Lola Garbelladures i Marine-la Forcadell. L’exposició es podrà visitar del 27 de setembre al 4 d’octubre.

D’11a 14 h i 17 a 19 h.

-Cercavila Dansa del Dragó i del Lleó. Des de l’entrada oest de Museu (Hemifèric) dos diferents cercavila iniciaran el seu recorregut tirant al seu pas caramels al públic pels exteriors del Museu de les Ciències Príncep Felipe.

-Desfilada i exhibició de trages típics de les minories xineses en el Passeig de Vidre (enfront de l’Hemisfèric).

-Exhibició de Kung-fu i Taiji en la zona exterior de l’entrada al Museu de les Ciències Príncep Felipe (enfront de l’Hemisfèric)

-Tallers de cal·ligrafia, escacs xinesos, degustació de te xinés, revistes i llibres xinesos en l’entrada del Museu de les Ciències Príncep Felipe.

12 i 18 h.

Obra de teatre infantil de titelles "Yeh Shen, la Ventafocs xinesa" sota la direcció de Claudia Verdecchia en l’auditori Santiago Grisolia del Museu de les Ciències Príncep Felipe. Accés lliure, prèvia inscripció a cada un dels passes.