La Ciutat de les Arts i les Ciències acull del 27 de juliol al 2 d'agost la Campus Party

21/05/2009

 La Campus Party torna de nou a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Esta és una de les principals novetats de la XIII edició, que tindrà lloc del 27 de juliol al 2 d'agost.
La Ciutat de les Arts i les Ciències acull del 27 de juliol al 2 d'agost la Campus Party

La Campus Party, que se celebra a València des de l'any 2000, serà a més un esdeveniment obert a tots els ciutadans, amb una zona que permetrà l'accés del públic en general.

El passat 15 de maig el Consell va aprovar el conveni de col·laboració entre l'associació E-3 Futura, la Conselleria de Justícia i la Ciutat de les Arts i les Ciències, per a organitzar de nou este important esdeveniment tecnològic de rellevància mundial, al què es destinarà una inversió de 860.000 euros.

En la roda de premsa de presentació del certamen han assistit la Consellera de Justícia i Administracions Públiques, Paula Sánchez de León, el director general de Coordinació de Projectes, José Luis Villanueva, i el director de Campus Party València, Miguel Ángel Expósito, a més del director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Jorge Vela.

La Campus Party, que ja ha adquirit dimensió internacional després del seu pas per Brasil o la seua futura presència als EUA i Colòmbia, incorporarà també entre les seues novetats el llançament del seu web en valencià.

Enguany, tot el món podrà visitar quatre zones en el certamen: La Zona Expo, que inclourà Campus Futur i Campus Verd, dos opcions que permetran provar prototips encara no presents en el mercat i conéixer les iniciatives contra el canvi climàtic. La zona Inclusió Digital estarà destinada a impartir formació amb dos aules obertes a tots els interessats en les noves tecnologies i una altra zona, coneguda com a Busca de Talent, pensada per als jóvens manyosos amb les noves tecnologies.


A més, la Campus Party 2009 s'obrirà també als col·lectius dels discapacitats, els menors amb dificultats d'integració –com els menors infractors internats en els centres de reinserció de la Generalitat- o les persones majors. En este sentit, està prevista la visita de persones majors que residixen a Aielo de Rugat, un municipi de l'interior de la comarca de la Vall d'Albaida, als que s'oferirà formació.

Firma digital i bus interactiu

Dels 4.500 llocs d'ordinador que tindrà enguany Campus Party, ja s'han rebut 3.130 inscripcions. Una altra de les novetats és que els campuseros que ho sol·liciten podran obtindre la seua firma digital de forma gratuïta en el Punt de Registre d'Usuari que s'ubicarà en el recinte, un certificat que els permetrà realitzar els seus tràmits amb l'Administració via Internet de manera segura i àgil. A més, el Bus Interactiu també estarà present en Campus Party.