La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta el llibre "El llegat de la ciència. Ramón i Cajal"

03/06/2009

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha presentat el llibre “El llegat de la Ciència. Ramón i Cajal”, el tercer volum, després dels dedicats a Jean Dausset i Severo Ochoa, que edita sobre el llegat dels tres Premis Nobel, exposició que es pot visitar en el Museu de les Ciències i que mostra aspectes relacionats amb la vida i l'obra de cada un d'ells.

El professor Santiago Grisolía, l'autor Ignacio Fernández Bayo, el delegat de la Fundació Iberdrola, Julián Bolinches i el director científic de CAC, Manuel Toharia, han fet insistència en la importància de la figura de Ramón i Cajal, “que va ser creador d'una nova disciplina, la neurobiologia, i és el segon científic més citat del segle XX i en l'actualitat, només superat per Albert Eisntein”, hi ha assenyalat Fernández Bayo. Així mateix, ha destacat la faceta artística de Ramón i Cajal, que arreplega el llibre, “amb una important vessant educacional perquè a vegades els seus dibuixos expliquen millor que el text el que ha descobert a travé del microscopi”.

Manuel Toharia hi ha assenyalat que l'exposició “El llegat de la ciència” del Museu és “una mostra històrica dins d'un museu interactiu, i un orgull màxim perquè tenim el llegat de tres premis Nobel, com són Ramón i Cajal, Severo Ochoa i Jean Dausset”. Toharia ha explicat que l'objectiu és aconseguir acostar al públic este llegat “a través de la pròpia exposició, les activitats que organitzem i publicant llibres divulgatius, com este, amb el que completem una trilogia dedicada a estos grans científics”.