La Ciutat de les Arts celebra la Setmana de la Ciència

01/11/2007

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha preparat un programa d’activitats de divulgació científica amb motiu de la Setmana de la Ciència 2007, una iniciativa europea que vol acostar la ciència a la societat i que a la Comunitat Valenciana es coordina a través de la Fundació Ciutat de les Arts i les Ciències.  
La Ciutat de les Arts celebra la Setmana de la Ciència La Setmana de la Ciència 2007 inclou exposicions, conferències, tallers i jornades de divulgació científica que es faran a diverses ciutats de la Comunitat Valenciana. Totes les activitats, que són gratuïtes i d’accés lliure, es poden consultar en www.fundacioncac.es.

En esta iniciativa participen també la Universitat d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, el Centre Superior d’Investigacions Científiques de València (CSIC), l’Institut Tecnològic del Calçat (INESCOP), l’Institut Tecnològic de la Ceràmica (ITC), la Xarxa d’Universitats Valencianes per al Foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID), a més de la Universitat Cardenal Herrera-CEU i la Universitat Catòlica de València

Activitats en la CAC
L’esport i la relació amb la ciència protagonitzarà la jornada del 5 de novembre, dilluns, a partir de les 10 del matí, i que es farà en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. “Descobrix la part científica de l’esport” inclou diversos tallers dedicats a la fisiologia, la biomecànica, la psicologia de l’esport, l’activitat física i els esports.

El dimarts 6 de novembre, a les 17.30 hores, a l’Auditori Mar Roig de l’Oceanogràfic, Daniel García, responsable de veterinària i laboratori de l’Oceanogràfic, pronunciarà la conferència “L’Oceanogràfic a l’Antàrtida” en què donarà a conéixer el projecte de recerca en què va participar, amb la col•laboració de la Universitat Complutense de Madrid, sobre la presència de patògens en les espècies de mamífers marins a l’illa Decepció a l’Antàrtida.

La Setmana de la Ciència dedica una atenció especial al canvi climàtic amb l’organització de diverses activitats. El 29 de novembre es farà la presentació del llibre Cambio global pel coautor, el professor de recerca del CSIC Carlos Duarte, a les 19.30 a la Sala Polivalent del Museu de les Ciències.

L’1 de desembre la directora adjunta de l’Àrea de Meteorologia-Climatologia de la Fundació CEAM (Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani) M. José Estrela Navarro, participarà en el café col•loqui “Precipitacions a la Comunitat Valenciana: canvis i tendència”. Esta activitat començarà a les 18.00 hores en la cafeteria del carrer Menor del Museu.

La jornada “La comunicació social i els riscos climàtics”, que es farà el 13 de desembre en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències Príncipe Felipe, inclou diverses taules redones des de les 9.30 fins a les 19.30 en què participaran experts en este àmbit.

I amb el títol “Energia envasada”, el 19 de desembre, de 10.30 a 13.00 hores i també en l’Auditori Santiago Grisolía, es farà una jornada en què José Manuel Serra, doctor en Enginyeria Química per la Universitat Politècnica de València, pronunciarà la conferència “Biocombustible i efecte hivernacle”; el doctor Antonio Chica Lara, científic titular del CSIC, donarà la conferència “L’hidrogen, l’energia del futur?” i, per la seua banda, Francisco Melo Faus, investigador científic de la Universitat Politècnica de València, parlarà sobre les piles de combustible.