La Ciutat de les Arts i les Ciències acull este cap de setmana el Global Champions Tour, el circuit hípic més important

08/05/2009

La piista central i pista d'assaig s'ubica en l'àrea del llac artificial del  Museu; en el “Jardí del cavall”, en els jardins del Túria, els xiquets poden  disfrutar d'activitats lúdiques i didàctiques gratuïtes relacionades amb els cavalls.
La Ciutat de les Arts i les Ciències acull este cap de setmana el Global Champions Tour, el circuit hípic més important La Ciutat de les Arts i les Ciències acull este cap de setmana el Gran Premi  d'Espanya del Global Champions Tour, el circuit hípic internacional més  prestigiós del món, amb la participació de 160 cavalls i 80 genets.

La pista principal i pista d'assaig ocupan l'àrea del llac  artificial del Museu de les Ciències Príncep Felipe, i al seu voltant, s'establiran les grades i els servicis per al públic. Durant la competició,  considerada la Formula 1 de la hípica, tots els edificis de la Ciutat de les  Arts i les Ciències romandran oberts al públic, i amb el seu horari  habitual.

A més, en el denominat “Jardí del cavall”, d'accés gratuït, els xiquets  podran disfrutar d'activitats lúdiques i didàctiques en el jardí del Túria.  Així, hi ha una zona per a muntar en poni, se celebraran baptismes hípics  o s'ensenyaran les cures del cavall, entre altres opcions.

El Gran Premi d'Espanya és la segona prova del Global Champions Tour,  després del celebrat a principis d'abril en Arezzo, Itàlia. Posteriorment, el campionat viatjarà a altres ciutats com Hamburg, Cannes, Montecarlo,  Estoril, Rio de Janeiro, Valkenswaard i Doha, que acollirà la prova final. A  València es donaran cita els 30 millors genets i amazones del rànquing
mundial. El belga Fregue Philippaerts, en 2006; l'holandés Albert Zoer, en  2007, i la irlandesa Jessica Kürten, en 2008 van ser els guanyadors de les  passades edicions del GCT.