'La ciència a escena' itinerant rep el V Premi Iberoamericà d'Educació i Museus

24/11/2014

Els experiments científics en directe són uns dels senyals d’identitat del Museu de les Ciències i es realitzen també fora de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a atendre a col·lectius especials
'La ciència a escena' itinerant rep el V Premi Iberoamericà d'Educació i Museus

‘La ciència a escena’ itinerant ha obtingut el V Premi Iberoamericà d’Educació i Museus atorgat per un comité tècnic format per experts d’Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Equador, Espanya, Mèxic, Perú, Portugal i Uruguai. Amb este premi, es reconeix la labor que realitza el Museu de les Ciències per a desenrotllar noves formes de divulgar ciència, de manera divertida i interactiva, desplaçant-se per a possibilitar la trobada amb col·lectius especials, a més de premiar la capacitat educativa del Museu.

‘La ciència a escena itinerant’ – de què han disfrutat prop de 4.000 persones- és una iniciativa destinada a portar in situ la ciència a diferents col·lectius amb determinades característiques socioeconòmiques. A més, en el curs escolar 2013-1014 es va llançar un nou projecte cridat ‘La ciència a escena en el teu cole’ el principal objectiu del qual és facilitar als centres educatius esta activitat i evitar el cost del desplaçament. Dins d’estes propostes, es desenrotlla també ‘La ciència divertida’ amb la posada en marxa de tallers de forma gratuïta en la Unitat Pedagògica de l’Hospital la Fe de València.

Este premi reconeix els projectes que enfortixen la capacitat educativa dels museus i del patrimoni museològic a Iberoamèrica, entre ells Espanya. En esta edició es van inscriure més de 130 projectes provinents de 14 països iberoamericans. Després de rebre la proposta per a participar en este certamen, des de la Ciutat de les Arts i les Ciències, es va decidir presentar la ‘La ciència a escena’ en el seu vessant itinerant que inclou l’opció ‘La ciència divertida’, ‘La ciència a escena en el teu cole’ així com tallers gratuïts amb motiu de celebració d’efemèrides per a centres culturals o socials.

'La ciència a escena' és la denominació d’una sèrie de demostracions i tallers que alberga el Museu l’objectiu del qual és divulgar la ciència de forma lúdica sense renunciar al rigor científic. En el Museu de les Ciències, es pot triar entre diverses opcions: 'Fred, Fred', 'Horror al buit', 'Màgia química', 'Científic per un dia', 'aLUZina!, 'Al roig viu’, 'Robots', 'Sorolls', 'Micrarium' i 'Molécules sabroses'