La investigadora Amparo Chiralt parlarà sobre materials biodegradables per a l'envasament d'aliments en el cicle de divulgació 'Una Comunitat amb ciència' del Museu de les Ciències

17/05/2021

La conferència es podrà seguir en directe en este enllaç el dijous 20 de maig a partir de les 19 hores
La investigadora Amparo Chiralt parlarà sobre materials biodegradables per a l'envasament d'aliments en el cicle de divulgació 'Una Comunitat amb ciència' del Museu de les Ciències

La investigadora Amparo Chiralt, doctora en Química i catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat Politècnica de València (UPV), imparteix dijous que ve 20 de maig la conferència 'Materials biodegradables actius per a l'envasament dels aliments', dins del cicle de divulgació 'Una Comunitat amb ciència' del Museu de les Ciències.

L'activitat serà presentada pel catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UPV Vicente Conejero i podrà seguir-se en directe el dijous 20 de maig a partir de les 19 hores en aquest enllaç: consultar ací.

Els envasos de plàstics permeten una millor conservació dels aliments frescos, però el 63% dels residus plàstics provenen de l'envasament i menys del 14% són reciclables. Els bioplásticos poden fer les funcions dels plàstics, però d'una forma més ecològica i sostenible.

Aquests provenen de fonts renovables o són biodegradables o totes dues coses. Els biodegradables són sensibles a l'acció dels enzims excretats pels microorganismes, convertint-se en molècules més xicotetes que poden ser metabolitzades per ells, generant biomassa, aigua i anhídrid carbònic, integrant-se així en el cicle de la matèria orgànica.

Amb aquests biopolímers es poden obtindre materials avançats per a la conservació d'aliments, com són els envasos actius, que exerceixen accions específiques per a allargar la vida útil dels productes amb major seguretat alimentària.

En l'elaboració d'aquests materials, la utilització de compostos actius d'origen natural pot contribuir a la reutilització de residus vegetals i alimentaris alhora que ofereix solucions més saludables per al consumidor.