Colomer inaugura la nova exposició 'Play. Ciència i música' del Museu de les Ciències

01/10/2020

- El públic podrà visitar l'exposició a partir d'aquest divendres, 2 d'octubre, a la primera planta del Museu de les Ciències - Estudiants dels conservatoris de música de la Comunitat Valenciana tindran un descompte del 50 per cent en l'entrada al museu
Colomer inaugura la nova exposició 'Play. Ciència i música' del Museu de les Ciències

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat la nova exposició 'Play. Ciència i música' del Museu de les Ciències, en la qual ha recalcat que "és una mostra més de la nostra aposta per la governança col·laborativa".

A més, Colomer ha destacat la importància "d'acoblar dos àmbits com són la ciència i les arts, en concret la música", i ha insistit en el fet que "ambdues són dues palanques de transformació del món, perquè sense ciència i música tot seria molt diferent".

En aquest sentit, el responsable de Turisme ha insistit que "en aquests temps de pandèmia la ciència no pot parar, però tampoc ha de fer-ho la música", i ha recalcat "la necessitat d'impulsar la col·laboració; compartir sabers per a atrapar solucions".

A la inauguració també han assistit el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal; el director de l'àrea de Ciències i Educació del Parc de les Ciències de Granada, Javier Medina, i el director del Museu Interactiu de la Música de Màlaga (MIMMA), Miguel Ángel Piédrola.

'Play. Ciència i música' l'ha produït el Parc de les Ciències de Granada en col·laboració amb el Museu Interactiu de la Música de Màlaga (MIMMA).

La mostra aborda les relacions entre les arts i les ciències i ensenya qüestions de física, biologia o matemàtiques a través de la música, alhora que explica la música a través de diferents disciplines científiques.

El públic podrà visitar l'exposició a partir d'aquest divendres, 2 d'octubre, en la primera planta del Museu de les Ciències, junt amb una altra de les novetats de la tardor de la Ciutat de les Arts i les Ciències, que és el nou 'Teatre de la ciència'. L'alumnat de conservatoris o escoles de música de la Comunitat Valenciana tindrà un descompte del 50 per cent en les entrades del Museu de les Ciències.

'Play. Ciència i música' mostra al públic una àmplia col·lecció històrica d'instruments musicals, espais amb experiències interactives entorn dels processos creatius i cognitius de la música i convida a viure experiències multimèdia.

Veure les cordes vocals en acció, marcar el tempo d'una orquestra, compondre i interpretar amb diversos instruments de corda i percussió, o una arpa virtual són algunes de les propostes de l'exposició, que compta, a més, amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia-Ministeri de Ciència i Innovació.