Agermanament entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Biblioteca d´Alexandria

26/10/2007

La secretària autonòmica d’Educació, Concha Gómez, ha animat els infants a “estimar la ciència perquè farà canviar el futur. La ciència és molt important perquè fa que el món vaja canviant, i tots hem de saber el paper que ha tingut”.  
Agermanament entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Biblioteca d´Alexandria Concha Gómez ha assistit a l’acte d’agermanament entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Biblioteca d’Alexandria, acte que s’inclou en la Jornada de la UNESCO de la Ciència Jove. També hi han acudit Elettra Marconi, filla de l’inventor de la telegrafia sense fils. En l’acte l’exdirector general de la UNESCO i gestor principal de la recuperació de la Biblioteca d’Alexandria, Frederic Mayor i Zaragoza, ha presentat l’acte d’agermanament, que s’ha plasmat mitjançant l’abraçada entre el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Jorge Vela, i el representant de la Biblioteca d’Alexandria, Yehia Halim.

La secretària autonòmica d’Educació ha assenyalat la importància de la Biblioteca d’Alexandria, “que fa anys es va cremar però que ara s’ha reconstruït amb una arquitectura que unix el passat amb el futur”.

Este agermanament permet vincular la modernitat i l’avantguarda de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb la història i el bressol de les antigues civilitzacions que representa la Biblioteca d’Alexandria. A més, les dos institucions col•laboraran per a fer conjuntament exposicions, mòduls interactius, programes de planetari, publicacions, beques d’investigació i concursos que fomenten la difusió de la ciència, entre altres activitats.

En la Jornada de la UNESCO de la Ciència Jove s’han organitzat també un conjunt d’activitats, exhibicions i jocs al Museu Príncipe Felipe de la Ciutat de les Arts i les Ciències en què més de 2.000 xiquets de Primària invitats seran els protagonistes.

Entre les activitats de la Jornada s’han inclòs espectacles aquàtics, un simulacre d’incendi i rescat amb helicòpter medicalitzat als jardins del Museu de les Ciències i exhibicions aèries amb ultralleugers i avions de radiocontrol. Fins i tot, els xiquets han tingut l’ocasió de participar en un rècord de llançament d’avions de paper; en total s’han llançat 2.103 avions alhora.