Gerardo Camps ressalta el suport als jóvens investigadors com a aposta per al futur

03/06/2009

 El vicepresident Econòmic ha presidit l'entrega de la V edició dels Premis Idea
Gerardo Camps ressalta el suport als jóvens investigadors com a aposta per al futur

El vicepresident Econòmic i president del Consell d'Administració de CACSA, Gerardo Camps, ha destacat hui durant
l'entrega dels Premis Idea que “recolzar els jóvens investigadors d'Universitats, Centres d'Investigació i Instituts Tecnològics és apostar pel nostre futur i servir a la societat”.

Gerardo Camps ha felicitat els tres guanyadors i hi ha assenyalat que este guardó suposa “un reconeixement per un treball ben fet, per un esforç que al final té com a recompensa l'obtenció d'este premi”. En este sentit, el vicepresident Econòmic ha assegurat “que açò només és el principi de tota la labor que encara vos queda per desenvolupar i per la que estic segur també aconseguireu una alta consideració”.

Estos guardons, convocats per la Fundació Ciutat de les Arts i les Ciències, han reconegut en la seua quinta edició la labor desenvolupada pels investigadors Vasiliki Mitsou, Federico Silla Jiménez i Elena Martínez García premiats en les categories de Ciències Bàsiques, Tecnologies, i Ciències Socials, Comunicació, Art i Humanitats, respectivament.

Gerardo Camps s'ha dirigit als guardonats i ha manifestat que “abans de tindre la idea per la qual se vos premia, abans del treball, i abans d'este reconeixement, va haver-hi segur un somni. Els premis són importants però el que mai cal fer és deixar de somiar”.

Així mateix, el vicepresident Econòmic ha indicat que amb la celebració dels Premis Idea “València i la Ciutat de les Arts i les Ciències es convertixen en la capital científica del món”.

Gerardo Camps ha agraït la presència del professor Santiago Grisolía, president del Jurat, i de sis dels nou Premis Nobel que formen el Consell Assessor de la Fundació, en Fisiologia i Medicina, Werner Arber i Edmond H.Fischer; en Química, Mario Molina i Aaron Klug; en Física, Jerome Friedman i el Nobel en Medicina, Ferid Murad. El vicepresident econòmic, després d'agrair la seua assistència, ha afirmat que la seua presència “servix d'estímul per als jóvens investigadors” i ha recordat que durant estos dies València s'ha convertit “en la capital científica del món” amb la reunió del Jurat dels Premis Jaume I.

Vasiliki Mitsou de l'Institut de Física Corpuscular (Consell Superior d'Investigacions Científicas-Universitat de València), ha resultat guanyadora en la categoria de Ciències Bàsiques pel seu estudi sobre “L'accelerador LHC i el Cosmos connectats a través de la Matèria Fosca”. Per la seua banda, Federico Silla Jiménez de la Universitat Politècnica de València ha sigut premiat per la seua investigació en la categoria de Tecnologies, “Computació d'altes prestacions? Sí, però a preus assequibles”.

Finalment, Elena Martínez García de la Universitat de València ha obtingut el premi en la categoria de Ciències Socials, Comunicació, Art i Humanitats, pel seu projecte de “Centre de Prevenció i Eradicació de la Violència de Gènere”.