Gerardo Camps anuncia que l'Oceanogràfic podrà tindre dos exemplars d'orca

03/08/2007

El vicepresident econòmic i president del Consell d'Administració de CACSA, Gerardo Camps, ha anunciat, durant la visita que ha fet al parc Marineland a Antíbol, França, que l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències "podrà tindre l’any que ve dos exemplars d'orca en les seues instal.lacions, unes de les més modernes d’Europa". 
Gerardo Camps anuncia que l'Oceanogràfic podrà tindre dos exemplars d'orca Gerardo Camps ha afirmat que es tracta "d'una de les apostes de futur més importants de l’Oceanogràfic. És una acció molt important perquè només hi ha 45 exemplars d’esta espècie en aquaris arreu del món, amb la qual cosa, que dos exemplars puguen anar a l’Oceanogràfic és una demostració més del moment que viu València i la Comunitat Valenciana, de l’esforç que es va fent perquè el millor del món es trobe a la nostra comunitat".

Per la seua banda, el director de l’Oceanogràfic, Pablo Areitio, ha explicat que “la capacitat de les instal•lacions de l’Oceanogràfic són suficients per a allotjar estos animals, tot i que caldrà completar-les perquè les condicions siguen absolutament segures tant per als entrenadors com per als animals”, i ha afegit que “són animals que poden manipular fàcilment els equips, són molt escorcollants i tot ha d’estar molt ben dissenyat perquè no prenguen mal”.

Pablo Areitio ha assegurat que “el nombre de veterinaris que hi ha a l’Oceanogràfic és prou per a encarregar-se d’estos animals”. “Així mateix”, ha continuat, “normalment necessiten un nombre d’entrenadores superior als que pot necessitar un dofí perquè el maneig és més complicat i la intel•ligència que tenen fa que calga estar més damunt seu”.

Les orques són cetacis de gran dimensió. Els mascles arriben a 9 metres de longitud i pesen més de 7 tones, mentre que les femelles pesen unes 5 tones i fan vora 7 metres de llarg. Podem distingir-los gràcies a les taques, que són diferents en cada individu. Són animals coneguts per la gran intel.ligència i per les tècniques de caça; es mouen en grups normalment liderats per un mascle. L’alimentació es basa fonamentalment en peixos i, encara que hi ha orques especialitzades en la captura de mamífers, les que viuen en instal.lacions controlades s’alimenten de peixos.