García-Argüelles destaca l´èxit de la VII campanya "Un joguet, una il.lusió"

07/02/2007

La directora general de Coordinació de Projectes, Pilar García-Argüelles, i els organitzadors de la campanya, Ràdio Nacional d’Espanya i la Fundació Créixer Jugant, han sigut rebuts hui al Palau de la Sarsuela per la infanta Elena, que ocupa la presidència d’honor de la campanya “Un joguet, una il•lusió”, que la Ciutat de les Arts i les Ciències patrocina des de la primera edició.  
García-Argüelles destaca l´èxit de la VII campanya La directora general de Coordinació de Projectes, Pilar García-Argüelles, i els organitzadors de la campanya, Ràdio Nacional d’Espanya i la Fundació Créixer Jugant, han sigut rebuts hui al Palau de la Sarsuela per la infanta Elena, que ocupa la presidència d’honor de la campanya “Un joguet, una il•lusió”, que la Ciutat de les Arts i les Ciències patrocina des de la primera edició.

Durant l’audiència s’han presentat els resultats de la setena edició de la campanya al llarg de la qual s’han recaptat més de 3 milions d’euros, la xifra més alta de tota la seua història. La directora general de Coordinació de Projectes, Pilar García-Argüelles, ha destacat l’”èxit” d’esta iniciativa que en esta nova edició “ha assolit els objectius que s’havia marcat: aconseguir el somriure de 400.000 xiquets de 15 països que podran gaudir del seu dret al joc”.
García-Argüelles ha volgut així ressaltar el suport de la Generalitat a esta iniciativa amb què “compartim des de fa ja set anys els objectius solidaris i pedagògics, ja que educa els xiquets espanyols en la cooperació i en la cultura de la solidaritat cap als més desfavorits al mateix temps que possibilita el dret a jugar i a l’educació de milers de xiquets sense recursos”.

La campanya “Un joguet, una il•lusió” és una iniciativa ja consolidada que en estos set anys ha entregat prop d’1.000.000 de joguets unipersonals i ha posat en marxa unes 800 ludoteques, espais pensats per a un ús ampli i compartit destinat a infants. Amb la venda d’un article solidari, en esta setena edició un bolígraf, es recapten fons per a l’enviament de joguets i la creació de ludoteques, de manera que en adquirir el bolígraf s’envia, automàticament, un joguet a un xiquet que viu en un país en vies de desenvolupament.

Gràcies a esta última campanya més de 400.000 xiquets que viuen a països com Haití, Nicaragua, l‘Equador, El Salvador, Hondures, Guatemala, el Brasil, Colòmbia, el Sàhara, el Marroc, Angola, el Senegal, Malawi, Benín, Bòsnia Herzegovina i Guinea Bissau, a més de la Costa d’Ivori, el Níger, el Líban i el Perú, que reben joguets enguany per primera vegada, podran jugar gràcies als xiquets espanyols.