L´exposició 'Una autopista darrere de l´endoll' del Museu de les Ciències rep més de 500.000 visitants

19/12/2017

La mostra itinerant, produïda per Red Eléctrica de España, es prorroga fins a l´ 11 de febrer de 2018
L´exposició 'Una autopista darrere de l´endoll' del Museu de les Ciències rep més de 500.000 visitants

El Museu de les Ciències acull des d´abril l´exposició 'Una autopista darrere de l´endoll. L´electricitat, de la central a la teua casa', una mostra que ha rebut 542.946 visitants i que ha sigut produïda per Red Eléctrica de España. L´exposició, que s´amplia fins a l´ 11 de febrer de 2018, compta amb visites guiades gratuïtes i explica, de forma didàctica mitjançant un recorregut interactiu, el funcionamient del sistema elèctric espanyol, així com sensibilitza als ciutadans sobre un consum eficient i responsable de l´ energia.

La mostra inclou continguts específics sobre el funcionament del sistema elèctric en la Comunitat Valenciana i està articulada en tres ámbits. El primer es dedica a les propietats de l´ electricitat com a fenomen físic; el segon mostra el procés del subministrament elèctric i explica el repte de l´equilibri entre la generació i el consum, el paper de la xarxa de transport i la importància de les interconexions. Per últim, el visitant, com a ciutadà i consumidor, es converteix en protagonista del procés elèctric amb capacitat per a ser un actor responsable i elegir què, com i quan consumir, i proposa algunes idees i recomanacions per a un ús racional i eficient de l´energia.

Dos dels components més destacats de l´exposició són una gran maqueta que explica la generació, el transport i la demanda de l´energia elèctrica al llarg del dia i la visita virtual que es pot realitzar al Centro de Control Eléctrico (Cecoel) de Red Eléctrica, responsable de la supervisió del sistema elèctric en temps real, de la programació de la cobertura de la generació-demanda i de la gestió dels desviaments en temps real, les 24 hores dels 365 dies de l´ any. També té una gran acollida, el joc ‘Controla’, simulador que converteix al visitant en operador d´aquest pioner centre de control del sistema elèctric nacional.