Exposició "Món xocolate", xocoteràpia i tallers infantils a la Ciutat de les Arts i les Ciències

23/02/2007

La Ciutat de les Arts i les Ciències continua durant tot el cap de setmana celebrant “La Setmana del Xocolate”. Amb esta finalitat s’han preparat diverses activitats i tallers que tenen com a eix central el xocolate: història i aplicacions culinàries, nutricionals i terapèutiques. Hui divendres, 23 de febrer, de 18.00 a 20.00 hores, es fa el taller “La ciència del xocolate. Cal saber ciència per a prendre xocolate?”. 
Exposició Demà dissabte, dia 24, i el diumenge, 25 de febrer, els més menuts podran gaudir de tallers infantils, amb horaris entre les 11.00 hores a 13.00 hores, que es faran en el Restaurant del Museu de les Ciències on s’habilitarà una zona perquè els xiquets, acompanyats dels pares, aprenguen a través d’experts xocolaters secrets i truquets per a elaborar i experimentar amb el xocolate.

Una altra de les activitats previstes per a este cap de setmana és un taller de xocoteràpia. El carrer Menor del Museu serà escenari demà dissabte, 24 de febrer, de 12.00 a 13.00 hores d’esta demostració en què un grup de professionals presentaran els efectes benèfics i les propietats que té el xocolate en el món de la salut mitjançant una sessió terapèutica amb xocolate.

A més, durant el dissabte, 24 de febrer, i el diumenge 25, de 12.00 a 13.30 hores i de 17.00 i 18.00 hores, el Museu Príncipe Felipe acollirà en el carrer Menor l’exposició “Món xocolate”. A través de quatre espais la mostra ensenya als visitants la història del xocolate; sabrem com era el xocolate que cultivaven i prenien els nostres avantpassats i com és el que podem prendre hui en dia.

La primera zona de l’exposició fa un repàs a la transformació de la fava de cacau, tant sense torrar com torrada, en xocolate. El segon espai mostra les molècules i els components del xocolate: cacau, mantega de cacau, lecitina, vainilla i sucre. El tercer espai acosta el visitant a les propietats del xocolate. I finalment, l’exposició oferix la possibilitat de comprovar la combinació entre ciència i xocolate i el resultat d’esta fusió en mousse, cruixents, bombons i coulant.

Hui, divendres dia 23, Taller “La ciència del xocolate”

Hui divendres, 23 de febrer, de 18.00 a 20.00 hores, l’estrela de la programació serà el taller “La ciència del xocolate. Cal saber ciència per a prendre xocolate?”. Este mateix taller es repetirà demà, dissabte, de 19.00 a 21.00 hores. En el restaurant de L’Hemisfèric, Fernando Sapiña, de la Universitat de València, i Pere Castells, de la Fundació Alícia, ensenyaran la relació que hi ha entre el xocolate i la ciència i les possibilitats que oferix este dolç en la cuina. Experimentaran amb els components del xocolate i el presentaran en distintes formes. Així, per exemple, faran caramel, batuts, escuma de xocolate al buit, coulant i xocolate esferificat. Totes les activitats són d’accés lliure, llevat d’este taller, les places de les quals ja estan cobertes.