La Ciutat dels Arts i els Ciències coproduïx l’exposició 'Mart. La conquista d'un somni'

07/11/2017

  La mostra sobre el planeta roig s’exposa en l’Espai Fundació Telefónica i al maig de 2018 podrà veure’s en el Museu de les Ciències 
La Ciutat dels Arts i els Ciències coproduïx l’exposició 'Mart. La conquista d'un somni'

El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, ha participat a Madrid en la roda de premsa de la presentació de l’exposició 'Mart. La conquista d’un somni', una exposició, coproduïda amb la Ciutat de les Arts i les Ciències, i que ens acosta a la fascinació pel planeta roig i que es podrà veure en l’Espai Fundació Telefónica des de hui i fins al 4 de març de 2018 i en el Museu de les Ciències al maig de 2018.

En l’acte, també ha estat present Javier Ventura-Traveset, portaveu de l’Agència Espacial Europea; Ignacio Arruego, cap de l’Àrea d’Enginyeria de Sensors Espacials de l’INTA; Juan Ángel Vaquer, astrofísic CAB (CSIC-INTA) i Marco Faccini, INAF-Observatorio Astronòmic de Roma.

La mostra ‘Mart. La conquista d’un somni’ aborda les arrels de la curiositat pel planeta roig, el seu impacte sobre la cultura i la ciència i explora algunes de les hipòtesis per a convertir-nos en la primera espècie interplanetària.

L’exposició inclou 150 peces, algunes de gran valor pel seu interés històric o documental. Des d’una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei (1609), llibres i làmines originals dels segles XVI al XVIII sobre el sistema solar; un fragment del meteorit de Mart, caigut en 1962 a Nigèria, il·lustracions originals de 'La Guerra dels Mons' de l’artista brasiler Henrique Alvim Corrêa o maquetes en 3D de les principals missions a Mart.