Experts internacionals debatran sobre els avanços científics en medicina reproductiva

04/11/2007

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe acull del 8 al 10 de novembre el Simposi Internacional sobre Medicina Reproductiva en què més de 200 metges i investigadors d’arreu del món debatran sobre la recerca aplicada en este camp. Esta reunió és organitzada per la Càtedra Santiago Grisolía i per la Fundació Ciutat de les Arts i les Ciències en col•laboració amb l’Institut Valencià d’Infertilitat. 
Experts internacionals debatran sobre els avanços científics en medicina reproductiva Així mateix, el simposi es du a terme sota els auspicis de la Societat per a la Recerca Ginecològica Nord-americana (SGI), una organització sense ànim de lucre internacional i científica que treballa per a promoure l’excel•lència en els camps de l’obstetrícia, la ginecologia, la medicina reproductiva i la ginecologia oncològica. Esta és la segona vegada que la reunió anual de l’SGI es fa en una ciutat europea.

Per a este simposi hi ha organitzades 23 ponències internacionals pels experts més importants en cada camp que procedeixen de Bèlgica, dels EUA, del Japó, d’Espanya, del Regne Unit, d’Austràlia, de Suïssa i de Suècia i s’hi han presentat més de 80 comunicacions.

El Simposi Internacional sobre Medicina Reproductiva tractarà sobre els últims avanços en el coneixement del desenvolupament de l’embrió humà, de l’endometri -la mucosa que recobrix l’interior de l’úter- i del procés mitjançant el qual l’embrió s’unix a l’endometri, denominat implantació. Un dels objectius principals és la recerca aplicada en medicina reproductiva.

Investigació embrionària i endometriosi
Cal destacar que durant el simposi el doctor Francisco Domínguez presentarà un estudi de l’IVI amb el títol “Diagnòstic no invasiu de la salut de l’embrió”, un treball de recerca sobre com, mitjançant les tècniques més avançades, es pot estudiar l’estat de salut de l’embrió sense necessitat d’extraure’n cèl•lules. Així s’obri la porta a allò que podria ser en un futur una alternativa al diagnòstic genètic preimplantacional (DGP).

Per la seua banda, el científic Carlos Simón tractarà en la seua ponència “Adult Progenitor Stem Cell Population in the Human and Mice Endometrium” un estudi sobre la població de cèl•lules mare que hi ha en l’úter de les dones, que provoca una regeneració mensual de l’endometri i que podria explicar malalties com ara l’endometriosi i el càncer.

Així mateix, el professor Antonio Pellicer exposarà als assistents els resultats d’un estudi sobre un model animal d’endometriosi que ha creat per a investigar la vascularització i els factors que l’afecten. Este avanç podria encetar nous mètodes terapèutics per a esta malaltia a més de millorar la qualitat de vida de dones afectades d’endometriosi.