Experts internacionals debaten en l'Oceanogràfic sobre les causes de l'extinció de les espècies marines
10/10/2012
Fins al 13 d'octubre dins del Seminari de la Comissió Científica del Mediterrani.

Per a abordar estos temes, l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències reunix des de hui i fins al 13 d'octubre a investigadors internacionals procedents d'Itàlia, Estats Units, França, Espanya, Alemanya, Suïssa, Croàcia, Regne Unit i Grècia, en el Seminari de la CIESM (Comissió Internacional per a l'exploració científica del mar Mediterrani), “Extinció d'espècies marines: patrons i processos”.
Entre altres, s'intentarà respondre a preguntes com si hi ha l'evidència documentada d'extincions marines en èpoques recents; les causes ecològiques i genètiques; la relació entre la raresa de les espècies i el perill d'extinció; si hi ha indicis que l'extinció marina està pujant o si pot determinar-se el paper de l'home en extincions actuals.
La CIESM representa una de les organitzacions oceanogràfiques més antigues, 1908, i amb més prestigi de tot el món. Amb seu a Mònaco, actua com a centre d'intercanvi d'idees, experiències i coneixement científic a més de com impulsor i regulador dels estàndards que contribuïxen al coneixement dels oceans i els mars, en este cas del Mediterrani i el Mar Negre.
Gràcies als seus diversos programes de seguiment, esta Comissió realitza una monitorització a nivell regional a través d'indicadors sensibles del canvi, registrant tendències de calfament, canvis estacionals en el nivell del mar, traces de contaminants, introducció d'espècies exòtiques o canvis en la biodiversitat, entre altres.