Experta presenta hui un estudi sobre l'estat dels taurons en el Mediterrani

01/12/2009

Experta presenta hui un estudi sobre l'estat dels taurons en el Mediterrani

En la seua conferència, Sarah Fowler avançarà resultats d'un estudi sobre la situació dels taurons en el Mediterrani, que compta amb quasi la mitat de les espècies més amenaçades del món.


Els taurons són un dels grups zoològics que ha vist la seua diversitat i població més minvada i que majors implicacions tenen sobre el correcte equilibri dels ecosistemes. El cicle "Els Dimarts de l'Oceanogràfic", d'accés gratuït i que dedica la seua sexta edició a estos animals, continua demà dimarts 1 de desembre amb la conferència 'Ecologia i conservació. Rol dels taurons en els ambients marins' impartida per Sarah Fowler, del Nature Bureau International, Gran Bretanya. 

L'experta advertix de la seua gran vulnerabilitat i risc d'extinció degut a la sobrepesca a la que estan sotmesos i per la seua condició d'animals longeus, de lent creixement i baixa fecunditat.

En els últims deu anys, el Grup d'Especialistes en taurons de la IUCN (Unió per a la Conservació de la Naturalesa) ha estudiat l'estat de conservació de les 1.040 espècies de taurons i ratlles descrites pels científics.

Este informe presenta la primera Llista Roja regional de la UICN completa de peixos cartilaginosos en el Mar Mediterrani. Amb 30 de 71 espècies considerades amenaçades, la regió mediterrània compta amb algunes de les poblacions de condrictios més amenaçades del món i en l'actualitat només huit espècies (sis taurons i dos ratlles) disposen d'algun tipus de protecció per mitjà d'acords internacionals o regionals.

Es considera que la pesca accidental suposa la major amenaça per als peixos cartilaginosos del Mediterrani. A més, la pèrdua i degradació de l'hàbitat, les pertorbacions causades pel ser humà i la pesca recreativa suposen totes elles amenaces per a diverses espècies de condrictios del Mediterrani.

• Dimarts, 1 de desembre
• 18:00 hores
• Auditori Mar Rojo de l'Oceanogràfic