L’Hemisfèric estrena la pel·lícula IMAX 'Secrets of the Universe'

13/01/2020

La projecció mostra com és el Gran Colisionador d’Hadrones del Consell Europeu d’Investigació Nuclear (CERN)
L’Hemisfèric estrena la pel·lícula IMAX 'Secrets of the Universe'

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències incorpora a partir de demà dimarts 14 de gener una nova pel·lícula IMAX en la seua programació. Es tracta de 'Secrets of the Universe', una producció que permet descobrir com cada xicotet avanç científic al llarg de la història ens ha portat fins al moment actual.

El Gran Colisionador d’Hadrones del CERN, amb 27 quilòmetres de circumferència i situat a uns 100 metres de profunditat, és l’instrument científic més gran i complex que han construït els humans amb què s’estudien les partícules més xicotetes de la naturalesa.

La pel·lícula introduïx al públic en la física de partícules i explica com el Telescopi LIGO (sigles en anglés d’Observatori d’Ones Gravitacionals amb Interferòmetre Làser) va detectar per primera vegada un senyal generada per ones gravitacionals. 'Secrets of the Universe' planteja que cada xicotet avanç científic al llarg de la història, des de Galileu Galilei, Antony Van Leeuwenhoek, Charles Darwin o Niels Bohr, passant per Marie Curie, Louis Pasteur, Dmitri Mendeléyev, Rosalind Franklin, Albert Einstein o Edwin Hubble, ha possibilitat el coneixement actual.