L'Umbracle acull 'Mirant el Sol' una observació per a contemplar en directe imatges espectaculars de l'astre rei

07/09/2012

Activitat gratuïta, este dissabte 8 de setembre a les 12 hores
L'Umbracle acull 'Mirant el Sol' una observació per a contemplar en directe imatges espectaculars de l'astre rei

La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza dissabte que ve 8 de setembre, ‘Mirant el Sol', una observació solar per a contemplar en directe imatges espectaculars i aprendre aspectes interessants de l'astre rei, sumant-se així a la celebració del 40 Aniversari de l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA).

Esta activitat, d'accés lliure i gratuït que es realitza de 12.00 a 14.00 hores, és una ocasió per a viure una experiència única en el ‘Jardí d'Astronomia' de l'Umbracle mentres s'aprén diversos conceptes sobre esta ciència.

L'observació solar es realitzarà amb uns quants telescopis amb filtres especials adequats per a això. Els participants tindran l'oportunitat de contemplar imatges tan increïbles com els mol·luscos foscos de la fotosfera o les protuberàncies de la cromosfera que es caracteritzen pel seu color roig intens, entre moltes altres estampes inoblidables.

Així mateix, aquells que s'acosten a l'Umbracle per a disfrutar d'estes imatges increïbles, també descobriran aspectes relacionats amb la temperatura, la composició, estructura… d'este astre.

Descobrint el ‘Jardí d'Astronomia'

L'activitat es completa amb una visita guiada al "Jardí d'Astronomia" de la mà de Ángel Flores (AVA), en la que conéixer els instruments astronòmics que componen este excel·lent balcó des del que mirar al cel i aprendre sobre esta ciència.

D'esta manera, en este espai, els participants de l'activitat descobriran el gnòmon, instrument astronòmic senzill i antic amb el que observar com es mou la seua ombra al llarg del dia i com varia la seua longitud al llarg de les estacions....; el plint que indica l'altura màxima del Sol sobre l'horitzó; dos rellotges solars amb què saber, a més, la diferència entre hora solar i civil, entre altres molts elements sorprenents.

Conferència ‘Monuments lligats al cel'

Els aficionats de l'astronomia té un nova cita en el Museu de les Ciències el pròxim 20 de setembre, ja que, en col·laboració amb el British Council, se celebrarà la conferència ‘Monuments lligats al cel: l'astronomia antiga i el seu patrimoni mundial', a càrrec de Clive Ruggles, professor emèrit d'Arqueastronomía de la Universitat de Leicester, i un dels majors experts internacionals en la matèria.

La conferència serà el dia 20 de setembre, de 19.30 a 21.00 hores, en l'Auditori Santiago Grisolía. Durant esta conferència d'accés lliure i gratuït, prèvia inscripció , Clive Ruggles, professor emèrit d'Arqueastronomía de la Universitat de Leicester, i un dels majors experts internacionals en la matèria, aprofundirà en esta disciplina a través dels més recents descobriments, centrant-se en la seua pròpia investigació a Europa, així com a Perú i la Polinèsia. Així mateix, s'exposarà la labor de la UNESCO i de la International Astronomical Unió per a protegir el llegat de l'antiga astronomia.