El Passeig de l'Art en l'Umbracle s'il·lumina de blau pel Dia Mundial de l'Autisme

02/04/2012

Suport a la campanya 'Il·lumina de blau' d'Autism Speaks
El Passeig de l'Art en l'Umbracle s'il·lumina de blau pel Dia Mundial de l'Autisme

El Passeig de l'Art en l'Umbracle i l'accés oest del Museu de les Ciències Príncipe Felipe es van il·luminar ahir de color blau per a anunciar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, que se celebra hui 2 d'abril.

Membres de l'Associació Projecte Autista (ASPAU), familiars i amics, a més de visitants, van participar en esta jornada, que va comptar amb l'assistència de la consellera d'Educació María José Català, la directora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Henar Molinero, i del president de l'ASPAU, Juan Carlos Martínez, que va incloure a més tallers infantils i taula informativa per a donar a conéixer millor què és l'autisme, la causa de discapacitat del desenvolupament amb major creixement en el món. La seua prevalença en els xiquets ha augmentat d'un cas cada 150, a un cada 110, segons l'informe del Centre de Control i Prevenció de Malalties dels EUA (CDC) en 2009.

Amb esta iniciativa, la Ciutat de les Arts i les Ciències recolza per segon any consecutiu la campanya internacional ‘Il·lumina de blau' d'Autism Speaks, que a València promou l'Associació Projecte Autista (ASPAU). L'any passat es va il·luminar de blau el dinosaure que havia instal·lat en el llac de l'Hemisfèric, i que formava part de l'exposició ‘Entre Dinosaures' ja finalitzada