L´Oceanogràfic organitza el primer curs d´endoscòpia aplicada a mamífers marins

30/11/2007

L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha organitzat el primer curs sobre endoscòpia aplicada a mamífers marins que reunirà els principals especialistes a escala internacional en esta tècnica. Al llarg del curs s’exposaran les possibilitats futures que oferix l’endoscòpia com a mètode diagnòstic i terapèutic. 
El curs, que es farà a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de l’1 de desembre i fins al 4 de desembre, va dirigit fonamentalment a veterinaris que treballen amb estos animals i que presentaran casos clínics propis a fi de bastir un fòrum en què puguen debatre la idoneïtat de cada una de les tècniques emprades.

Entre els participants destaquen William van Bonn, responsable de Veterinària del Shedd Aquarium a Chicago, que parlarà de l’endoscòpia en l’aparell respiratori; James McBain, responsable dels servicis veterinaris de SeaWorld, que s’encarregarà d’exposar qüestions referents a l’endoscòpia de l’aparell digestiu i l’aparell reproductor, amb vista a les tècniques d’inseminació artificial; i Samuel Dover, que està especialitzat en endoscòpia rígida i cirurgia laparoscòpica.

Per la seua banda, els doctors Elena Mora i José Sampayo, de la Fundació Valenciana per a la Investigació Veterinària (VIVE), exposaran els últims avanços en medicina endoscòpica humana i les aplicacions en el camp de la veterinària, concretament en la clínica de mamífers marins.