L'Oceanogràfic i Creu Roja formen voluntaris per a la creació d'una xarxa d'assistència a fauna marina

21/05/2009

 El curs se celebrarà dissabte que ve, 23 de maig, en l'Auditori Mar Rojo
L'Oceanogràfic i Creu Roja formen voluntaris per a la creació d'una xarxa d'assistència a fauna marina L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha organitzat, en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Vivenda, i Creu Roja, un “Curs de formació per a la creació d'una xarxa d'assistència a fauna marina a la Comunitat Valenciana”, que s'impartirà dissabte que ve, 23 de maig, en l'Auditori Mar Rojo de l'Oceanogràfic.

El curs, de caràcter gratuït i dirigit a voluntaris de la Creu Roja de la Comunitat Valenciana, té entre els seus objectius principals formar una xarxa d'assistència a fauna marina a la Comunitat Valenciana, donar a conéixer els aspectes més destacats sobre la biologia de les espècies implicades, aprendre a identificar i entendre les adaptacions al medi marí de les diferents espècies de cetacis, tortugues marines i aus marines del mediterrani, a més de formar voluntaris en les habilitats necessàries per a poder assistir a un animal que ho necessite.

Durant la jornada, s'impartiran diverses conferències en l'Oceanogràfic. Així, David Nácher i Susana Montero, del Dpto. d'Educació de l'Oceanogràfic, parlaran sobre la “Biologia general de cetacis, tortugues marines i aus del Mediterrani; Teresa Álvaro i Daniel García, del Dpto. Veterinària Oceanogràfic, explicaran els “Aspectes veterinaris de cetacis, tortugues marines i aus marines del Mediterrani”, i Patricia Gozalbes, de la Universitat de València, oferirà una xarrada sobre la “Estructura i funcionament de la xarxa d'encallaments a la Comunitat Valenciana.

Finalment, Carles Gago, de la Conselleria de Medi Ambient tancarà el torn amb la conferència “Causes d'encallament”.