L'Oceanogràfic descobrix als escolars el llenguatge dels dofins i què hi ha 'a l'altre costat de l'aquari'

27/11/2012

Promoció especial de les aules taller des d'1,70 euros a partir de l'1 de desembre
L'Oceanogràfic descobrix als escolars el llenguatge dels dofins i què hi ha 'a l'altre costat de l'aquari' L'Oceanogràfic descobrix als escolars el llenguatge dels dofins, què hi ha ‘a l'altre costat de l'aquari' i també els proposa realitzar recorreguts teMARtics. Són alguns dels tallers que els col·legis poden realitzar en l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències, entre més de 20 propostes diferents en funció de l'edat i entorn de la biodiversitat i ecosistemes marins, funcions vitals i tortugues marines.

A més ara és el millor moment per a organitzar una visita escolar a l'Oceanogràfic: a partir del pròxim 1 de desembre i fins al 16 de març del 2013, es posa en marxa una promoció especial de les aules taller amb preus rebaixats a 1,70 euros per alumne (si inclou a més del taller l'entrada a l'Oceanogràfic) o 4,50 euros per alumne (en el cas que no s'adquirisca l'entrada general a l'Oceanogràfic).

Amb ‘Escoltant els dofins', els alumnes coneixen com treballen els investigadors que arrepleguen els diferents sons emesos per estos curiosos animals. Els escolars escolten en directe als dofins de l'Oceanogràfic i participen en una sessió pràctica en què utilitzen material i mètodes de científics que treballen en bioacústica.

Veure vídeo 'Escoltant els dofins' en l'Oceanogràfic

I en el taller ‘Visita zona tècnica' el grup coneixerà què hi ha darrere dels aquaris, i inclou un recorregut per la galeria tècnica on no accedix el públic general. Dins de la instal·lació subterrània els escolars podran observar en directe com treballen els professionals de l'Oceanogràfic i amb quines ferramentes. També aprendran a identificar espècies i veure-les de prop, podran conéixer les dietes dels animals i tots els secrets que s'amaguen darrere dels aquaris.

Veure vídeo ' Visita zona tècnica'


Recorreguts TeMARtics i ‘La mar de contes'

Una altra de les noves propostes que s'oferix al col·lectiu escolar són les visites guiades temàtiques i l'activitat ‘La mar de contes'. En els recorreguts teMartics els alumnes aprofundixen en els seus coneixements sobre alguns dels animals de l'Oceanogràfic. Estes visites guiades temàtiques inclouen un recorregut específic per a conéixer millor les aus, els mamífers marins, rèptils…

En ‘La Mar de contes' els escolars descobrixen les aventures de la tortuga Matilda o el Pingüí en l'Oceanogràfic. Amb la narració del conte i la visita a estos aquari, els xiquets aprenen la importància de cuidar el mar i els seus habitants. Els tallers de l'Oceanogràfic poden realitzar-se amb l'entrada i visita inclosa a l'Oceanogràfic o bé reservar només la participació del grup escolar en el taller triat.

Oferta didàctica

La Ciutat de les Arts i les Ciències compta amb una àmplia oferta didàctica que inclou activitats especials, tallers i visites guiades per als escolars, realitzades per professionals amb una formació específica. A més, s'organitzen durant tot l'any jornades especials per a personal docent.

Amb tarifes especials, el programa didàctic comprén activitats diverses i motivadores que constituïxen un complement únic per a l'ensenyança, oferint una àmplia gamma de temes sobre ciència, cultura, astronomia, biologia, física, química, tecnologia, esport, antropologia, conservació del medi ambient o la recuperació i conservació d'espècies.