L'Oceanogràfic acull l'exposició 'Històries a través de l'aigua' d'UNICEF

29/05/2014

La Ciutat de les Arts i les Ciències recolza la campanya 'Sense aigua, no hi ha vida' de l'organització
L'Oceanogràfic acull l'exposició 'Històries a través de l'aigua' d'UNICEF En el marc de la campanya 'Sense aigua, no hi ha vida' d'UNICEF, l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciència acull l'exposició 'Històries a través de l'Aigua', un conjunt de 18 imatges preses en països en via de desenvolupament que expliquen la importància de l'aigua en la vida dels xiquets i com pot ser de difícil el seu accés en alguns llocs. La mostra busca sensibilitzar sobre la importància de l'aigua i el sanejament per al compliment íntegre dels drets dels xiquets.

Les imatges, algunes de les quals han sigut preses pels propis xiquets, donen a conéixer diferents històries de vida en diverses parts del món i aproximen al visitant a xiquets i xiquetes amb noms i cognoms, i a la seua vivència particular sobre l'accés a l'aigua. A més, els panells reflexionen sobre les causes de cada situació i reflectixen el treball d'UNICEF en estes zones.

En la mostra apareixen xiquets de Costa de Marfil que participen en una sessió formativa en la seua aldea, un grup que beu en un assentament nòmada de l'Índia, o una mare d'un barri sense recursos de Bangla Desh que no té on banyar al seu bebé. Són històries quotidianes de 14 països d'Àsia i Àfrica que posen de manifest les dificultats per a accedir a l'aigua en molts països

Campanya 'Sense aigua no hi ha vida'

La Ciutat de les Arts i les Ciències col·labora amb UNICEF en la campanya ‘Sense aigua, no hi ha vida' – que destaca la importància de l'aigua en la supervivència infantil. Durant el mes de juny es realitzaran diverses accions com l'exposició ‘Històries a través de l'Aigua' i una carrera solidària en l'Oceanogràfic, i la possibilitat que els visitants adquirisquen en taquilles i en botigues un tiquet solidari d'1 euro a favor d'esta campanya. Amb 1 euro UNICEF pot proporcionar aigua potable per a 1 xiquet durant dos setmanes.

UNICEF desenvolupa programes d'Aigua, Sanejament i Higiene en més de 100 països per a proveir d'aigua potable, sanejament i instal·lacions d'higiene a milions de xiquets de tot el món. En suport a estos programes, durant el mes de juny, la Ciutat de les Arts i les Ciències posarà a disposició de tots els seus visitants un tiquet solidari d'1 euro per a la campanya ‘Sense aigua, no hi ha vida'.

I el dissabte 21 de juny, se celebrarà en l'Oceanogràfic una ‘volta a peu' solidària davall el lema ‘Junts de Pol a Pol' perquè les famílies participen en una carrera dins de les instal·lacions de l'aquari. Serà a partir de les 20.00 hores i el preu del dorsal (7 euros) també es destinarà als programes d'aigua, sanejament i higiene que UNICEF du a terme en distints països