L'Oceanogràfic acull l'exposició de 12 taules de surf pintades per distints artistes plàstics

23/05/2014

El diumenge, 25 de maig se celebra una jornada “Kind Surf” en la Platja de Port Saplaya en la que l'Oceanogràfic col·labora amb la realització d'un taller
L'Oceanogràfic acull l'exposició de 12 taules de surf pintades per distints artistes plàstics L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències acull fins al 31 de juliol l'exposició “Surfboards Master Pieces”, un total de 12 taules de surf dels millors surfistes del món que s'han convertit en suport artístic de manera que artistes plàstics de reconegut prestigi les han intervingut amb el seu estil personal i han convertit cada una d'elles en una obra d'art.

A la inauguració de la mostra, que està situada en l'Edifici d'Accés, ha assistit la fundadora i presidenta de la Fundació Kind Surf, la model internacional, Almudena Fernández.

Les taules de surf han sigut donades per destacats campions nacionals i internacionals: Kelly Slater, Llisa Andersen, Aritz Aranburu, Craig Anderson, Kepa Acero, Eneko Acero, Hodei Collazo, Mario Azurza, Jeremy Flores, Stephanie Gilmore, Indar Unanue i Gony Zubizarreta, i ha sigut convertides en obres d'art per Agustín i José Ibarrola, Chillida Bezunce, Abraham El Carrer, Rafael Canogar, José Manuel Ciria, Ouka Lele, Adolfo Barnatan, Berto Martínez, Pedro Sandoval, Chidy Wayne i Santi Zubizarreta.

La col·lecció de taules es va exposar per primera vegada en el Museu Balenciaga de Getaria (Sant Sebastià) el passat estiu i ha iniciat una itinerància que acabarà a finals de 2014 quan es realitzarà la subhasta de les taules. Els diners recaptats aniran destinats als projectes i accions socials de la Fundació Kind Surf, Airtz Aranburu i Fashion Art Institute, organitzadors de la mostra.

Jornades Kind Surf

Paral·lelament, la ONG Kind Surf organitza unes jornades de surf i mediambientals dirigides a jóvens amb discapacitat o en exclusió social. En esta ocasió, el diumenge, 25 de maig a la vesprada en la platja de Port Saplaya de València, la model internacional Almudena Fernández i tot el seu equip realitzarà una jornada Kind Surf en col·laboració amb l'associació de discapacitats de Torrent, Adisto.

Durant esta jornada, en la que també col·labora Mediterranea Surf, els xics podran participar en un taller oferit per l'Oceanogràfic, en la neteja de la platja, una jornada de surf, una xarrada a càrrec d'un surfista professional invitat i un taller de pintura.