EL MUSEU DE LES CIÈNCIES OFERIX ESTE CAP DE SETMANA NOUS TALLERS AL VOLTANT DE MART REALITZATS EN COL·LABORACIÓ AMB L'ESA

13/11/2015

Els tallers 'Do it yourself' formen part de l’Escola de l’Espai' organitzada amb l’Agència Espacial Europea (ESA)
EL MUSEU DE LES CIÈNCIES OFERIX ESTE CAP DE SETMANA NOUS TALLERS AL VOLTANT DE MART REALITZATS EN COL·LABORACIÓ AMB L'ESA El Museu dels Ciències oferix a partir de novembre nous tallers realitzats en col·laboració amb l’Agència Espacial Europea (ESA) i que formen part de la proposta 'L’Escola de l’Espai'. Es tracta dels tallers 'Do it yourself' i que van començar els dies 7i 8 de novembre, i es volveràn a realitzar el dies 14, 15, 28 i 29 de novembre d’11 a 12 hores. El preu dels tallers és d’1 € sempre que s’adquirisca l’entrada al Museu. Per als socis del Passe Club és gratuït prèvia inscripció fins a completar l’aforament.

El pròxim cap de setmana, 7 y 8 de novembre, i el 14 i 15 de novembre està previst el Taller 'DIY Espai 3D' en el que els participants fabricaran la seua pròpies ulleres en 3D amb les que podran observar panoràmiques espacials on el planeta Mart serà el protagonista. El dissabte 28 i el diumenge 29 tindrà lloc el taller 'Do it yourself: Allunatge extrem' en el que els assistents s’enfrontaran al desafiament d’aconseguir 'allunar' una cosa tan delicada com un ou.

Els tallers formen part de la segona edició de 'L’Escola de l’Espai' que inclou activitats, exposicions i continguts de la Ciutat dels Arts i els Ciències relacionades amb l’astronomia. Els visitants poden demanar en les taquilles del Museu el 'Passaport de l'Espai' on se’ls posarà una encuny per activitat realitzada en la casella corresponent. Els menors de 8 anys que superen almenys 5 proves així com els de 8 anys o més majors, que acrediten 8 proves abans del 22 de maig de 2016 podran participar en un sorteig, després d’entregar el seu passaport.

Conferències, observacions i exposicions

En estos 15 anys destaca també la colaboración amb l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), fruit de la qual s’han organitzat observacions del cel nocturn amb telescopis i que se solen realitzar després de les conferències d’astronomia. Dissabte que ve 21 de novembre està prevista una observació del Sol des de l’esplanada de l’Assut de l'Or, d’11 a 13 hores.

En els programas de conferències 'De ciència certa' i 'Astronomia en el Museu' s’ha comptat també amb el suport d’entitats com British Council que ha permés tindre entre els ponents a destacats divulgadors britànics; per la seua banda, gràcies a la colaboración del CSIC i del món universitari- Universitat de València, la UPV, la Universitat Complutense de Madrid, entre altres – l’Auditori del Museu dels Ciències ha sigut escenari de conferències impartides per investigadors i experts de reconegut prestigi tant a nivell acadèmic com en l’àmbit de la divulgació.

British Council se suma a la celebració del XV aniversari amb un concert en anglés per a xiquets el dissabte 21 de novembre. Una altra de les activitats previstes per a eixa jornada serà una gran batucada en directe a càrrec de músics de Berklee Colllege of Music València, entitat amb què des de fa ja dos anys es realitza el programa 'Música en obert amb Berklee', que inclou concerts i activitats especials al llarg de l’any.

Quant a exposicions, el Museu dels Ciències ha desenrotllat una estreta col·laboració amb altres centres museístics, com el Explotatorium de San Francisco (amb el que es va produir a Europa l’exposició 'Memòria'), el Museo Nacional de Ciència i Tecnologia (MUNCYT) amb el que intercanvia continguts en l’espai 'Finestra València' , el Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMA) i la Federació Empresarial de la Fusta i el Moble en la Comunitat Valenciana (FEVAMA) amb l’exposició 'Moblant l’hàbitat' i l’Institut de Biomecànica de València a través de la mostra 'CVIDA', ubicada en la primera planta, entre altres. L’exposició 'Comunicant: dels senyals de fum als satèl·lits' s’ha realitzat en col·laboració amb la Escola Tècnica Superior de Telecomunicació (ETSIT) de la Universitat Politècnica de València (UPV), Fundació Telefónica, MUNCYT, ESA, FERMAX, Museu Històric Militar de València, HISPASAT i INTA, entre altres.

En l’àmbit educatiu, destaca la col·laboració amb CEFIRES en l’organització de cursos per a professors, i en la posada en marxa de concursos escolars el Museu compta amb la Real Societat Espanyola de Química i la Facultat de Química de la UV per a Reacciona!, així com amb la Universitat Jaume I de Castelló per a la posada en marxa d’un concurs dedicat a la cristal·lografia, i amb la UPV en 'Desafiament Robot'.