EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ACULL L'EXPOSICIÓ '25 ANYS CAMINANT JUNTS' EN LA COMUNITAT VALENCIANA DE L'ONCE

09/12/2015

Fins al dissabte 12 de desembre pot visitar-se en el carrer Menor de lliure accés
EL MUSEU DE LES CIÈNCIES ACULL L'EXPOSICIÓ '25 ANYS CAMINANT JUNTS' EN LA COMUNITAT VALENCIANA DE L'ONCE El Museu de les Ciències Príncep Felipe acull l’exposició '25 anys caminant junts' que celebra el 25 aniversari de la Fundació ONCE del Gos Guia (#25años FOPG). Esta institució ha facilitat més de 2.500 gossos a les persones cegues o amb discapacitat visual per a millorar la seua autonomia, desplaçaments i seguretat. En la Comunitat Valenciana hi ha 87 gossos guia en actiu.

L’exposició que s’ubica en el carrer Menor del Museu, zona de lliure accés, i romandrà oberta al públic fins al dissabte 12 de desembre, explica el treball i les diferents etapes que travessa un gos fins a convertir-se en guia d’una persona cega.

En la mostra es pot observar com els gossos guia estan capacitats per a evitar obstacles fixos i mòbils, avisar a l’usuari d’encreuaments i escalons, buscar passos de vianants, entrades i eixides de qualsevol tipus d’establiments i inclús localitzar escales o parades d’autobús.

També s’explica la tasca que duen a terme les més de 3.000 famílies educadores dels futurs gossos guia, que durant estos 25 anys han dedicat el seu temps i afecte a estos animals en la seua etapa de socialització, just abans de formar-se com guies.

Les races més utilitzades són llaurador retriever, golden retriever, pastor alemany i flat coated retriever. Cal destacar que les lleis reconeixen el dret als usuaris a deambular i romandre, acompanyat del seu gos guia, en transports i llocs públics o d’ús públic.