El Museu de les Ciències Príncipe Felipe reunix en una mostra fotogràfica la història de l'òpera durant el segle XX

12/08/2005

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe oferix, des de hui i fins al 31 d’octubre, l’exposició fotogràfica “L’òpera i València”. Instantànies històriques fetes per l’Agència EFE, un conjunt de 70 imatges que recorren els moments més destacats de la història de l’òpera del segle XX.
El Museu de les Ciències Príncipe Felipe reunix en una mostra fotogràfica la història de l'òpera durant el segle XX

 

L’exposició, que es troba des de hui divendres instal•lada al carrer Menor del Museu, un dels espais del Museu d’accés lliure al públic, ha sigut realitzada per l’Agència EFE i mostra tant grans espectacles d’òpera com personatges clau, a més d’instantànies d’alguns dels teatres d’òpera més importants del món, com la Casa de l’Òpera de Sydney, l’Òpera Metropolitana de Nova York o el Teatre La Scala, de Milà, entre d’altres.

Amb esta nova exposició que oferix el Museu de les Ciències, el públic podrà conéixer la història de l’òpera entre els anys vint fins a mitjan 2005. Des del retrat de la cantant d’òpera i sarsuela Ofelia Nieto tocant el piano a principi de segle, la imatge de l’armador grec Aristòtil Onassis acomiadant-se de la cantant d’òpera Maria Callas en una festa a Londres, al juny de 1959, fins a la fotografia de Charles Chaplin quan va rebre als anys seixanta un avió biplaça com a primer premi de la loteria que es va muntar en una funció benèfica del Teatre de l’Òpera de París, com també la instantània del concert que van oferir els tenors Plácido Domingo, Josep Carreras i Luciano Pavarotti a l’estadi londinenc de Wembley, durant la reeixida gira mundial de 1996.

“L’Òpera i València. Instantànies històriques fetes per l’Agència EFE” inclou, a més, la imatge del president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, al costat del director d’orquestra Zubin Metha quan l’any 2002, a l’Òpera de Munic, el director israelià va rebre la proposta del Govern Valencià de dirigir l’Orquestra de la Comunitat Valenciana. Zubin Metha també apareix retratat en la mostra fotogràfica al costat de l’arquitecte Santiago Calatrava durant l’acte de presentació de la Fundació del Palau de les Arts, que es va fer al desembre del 2004.

Esta exposició servix de preàmbul per recordar l’evolució de la història de l’òpera, amb motiu de la presentació oficial, el 8 d’octubre, de l’edifici del Palau de les Arts Reina Sofia, el coliseu que situarà València en els circuits internacionals d’òpera i grans espectacles musicals.