El Museu de les Ciències presentarà al novembre l¿exposició 'Comunicant. Dels senyals de fum als satèl·lits

15/09/2014

Peces reals, audiovisuals, escenografies i interactius recorrerán la història de les telecomunicacions a Espanya
El Museu de les Ciències presentarà al novembre l¿exposició 'Comunicant. Dels senyals de fum als satèl·lits El Museu de les Ciències 'Príncep Felipe' presentarà al novembre la nova exposició 'Comunicant. Dels senyals de fum als satèl·lits' realitzada en col·laboració amb l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Telecomunicació (ETSIT) de la Universitat Politècnica de València (UPV).

La mostra proposa un didàctic recorregut a través de l’evolució de la comunicació i els dispositius associats a ella. Ubicada en la tercera planta del Museu, la mostra reunirà peces reals, audiovisuals, escenografies i interactius que repassen la història de les telecomunicacions a Espanya des dels primers estesos nacionals de telegrafia fins als satèl·lits.

De la telegrafia òptica a l’elèctrica, la telefonia, la radiodifusió, la televisió, els satèl·lits, l’aparició d’Internet, etc., són fites de la història de les telecomunicacions, avanços que han portat el desenrotllament de les mateixes a punts inimaginables per a aquells que van començar el camí.

A través de significatives peces pertanyents als fons de l’ETSIT, Fundació Telefónica, MUNCYT, FERMAX, HISPASAT; INTA, EIXA i el Museu històric militar de València, la mostra realitza una revisió dels avanços més significatius que han marcat l’evolució de la transmissió dels senyals al llarg de la història des de l’antiga Grècia fins als nostres dies. L’exposició es dividix en diversos àmbits, cada un dels quals tracta un dels principals canals de comunicació utilitzats al llarg de la història de les comunicacions :el telègraf, el telèfon, la ràdio, la televisió, la radiocomunicació o els satèl·lits de comunicació, entre altres.