El Museu de les Ciències organitza per quart any consecutiu el cicle d´activitats astronòmiques

18/02/2007

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe ha organitzat, després de l’èxit assolit els tres anys anteriors quant a participació i acceptació entre el públic, la quarta edició d’“Astronomia al Museu 2007”, un cicle de conferències, tallers i observacions astronòmiques totalment gratuït que es fa en col•laboració amb l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA).  
El Museu de les Ciències organitza per quart any consecutiu el cicle d´activitats astronòmiques El cicle, que té com a objectiu oferir una visió amena d’esta disciplina en què es fomenta la curiositat i el desig d’aprofundir en els coneixements relacionats amb els fenòmens astronòmics, oferirà al llarg de tot l’any quatre xarrades-col•loqui seguides d’una observació astronòmica, cinc tallers d’astronomia i dos jornades dirigides al públic infantil el 19 de maig i el 7 de juliol.

Demà dilluns, 19 de febrer, es farà la primera activitat amb la xarrada-col•loqui i l’observació “Astres que poblen la nostra galàxia” de 20.00 a 21.30 hores a càrrec de Francisco Izquierdo, coordinador de la Secció d’Ocultacions d’AVA, en què es tractaran uns quants cossos de la galàxia com ara nebuloses, cúmuls oberts, cúmuls globulars i púlsars. Després del col•loqui, que es farà al carrer Major, els participants podran observar des del mirador nord del Museu la nebulosa d’Orió i els cúmuls oberts de les Plèiades i del Pessebre.

La cita següent serà el 7 de març amb la xarrada “Què sabem de l’origen de l’univers?” en què Juan Luis Gómez, director del projecte INDI-CAAT, parlarà sobre els paràmetres fonamentals que regixen l’univers. Després del col•loqui es farà una observació de Saturn.

La construcció d’un rellotge nocturn serà el primer dels tallers que es farà el 29 de març i anirà a càrrec del president d’AVA, Ángel Flores, encarregat també de fer la pròxima xarrada, dedicada a l’orientació en el mar i a l’evolució de les coordenades geogràfiques, el 3 de maig, al final de la qual es farà una observació del cel nocturn en què es reconeixeran les principals estreles i constel•lacions visibles.

Juan García Salcedo, especialista en construcció de rellotges de Sol, dirigirà el taller “Construïx el teu rellotge solar” el 16 de juny. Francisco Catalá Ferriol, professor de Biologia i Geologia, participarà el 13 de setembre en la xarrada “Atmosferes planetàries” en què, després d’analitzar les diverses classes d’atmosferes dels planetes i d’alguns satèl•lits, es farà una observació de Júpiter, les bandes de núvols del qual són visibles a través del telescopi.

El taller de “Fotografia lunar”, el 18 d’octubre i a càrrec d’Amadeo Aznar, responsable de formació d’AVA, i el taller “Tractament fotogràfic”, el 15 de novembre i a càrrec de Jordi Cornelles, director de publicacions d’AVA, clouran les activitats previstes per al 2007.