El Museu de les Ciències organitza esta tardor noves conferències de divulgació científica

27/09/2015

-’Astronomia en el Museu' torna amb les xarrades 'Petra: Astronomia i paisatge en el Regne Nabateu' (15 octubre) i 'Astronomia de neutrins' (12 novembre) - 'De ciència certa' proposa les conferències 'Visió artificial per a invidents' (5 novembre) i 'Darrere de la música' (17 desembre)
El Museu de les Ciències organitza esta tardor noves conferències de divulgació científica

El Museu de les Ciències continua a la tardor els cicles 'Astronomia en el Museu' i 'De ciència certa', programes de conferències gratuïtes que organitza el Museu des de fa més d’una dècada i que permeten el contacte directe entre els científics i el públic. Les conferències, de lliure accés prèvia inscripció, se celebren a partir de les 19:30 hores en l’Auditori.

A més d’estos dos cicles, el Museu acull també el pròxim 30 de setembre la conferència 'El sistema europeu de navegació per satèl·lit' a càrrec del doctor Javier Ventura-Traveset, portaveu de l’Agència Espacial Europea a Espanya i secretari executiu del comité científic del programa Galileu en l’ESA. La conferència forma part del programa d’activitats de l’exposició 'Comunicant: dels senyals de fum als satèl·lits' que acull el Museu de les Ciències.

El doctor Javier Ventura-Traveset realitzarà una revisió del sistema Galileu, el seu estat actual de desenrotllament, la seua arquitectura, les característiques dels seus satèl·lits, les fases de desenrotllament del programa, la seua interoperabilitat amb el sistema GPS, i els servicis, senyals i prestacions que Galileu oferirà.

El programa "Astronomia en el Museu" proposa el 15 d’octubre la conferència 'Petra: Astronomia i paisatge en el Regne Nabateu', impartida per Juan Antonio Belmonte, investigador de l’Institut d’Astrofísica de Canàries (IAC). Este reconegut divulgador i astrònom oferirà algunes de les claus de la llegendària ciutat, que pot considerar-se com un gegantí laboratori on s’han realitzat descobriments excepcionals en arqueoastronomia. La següent cita amb l’astronomia en el Museu de les Ciències serà el 12 de novembre amb la conferència 'Astronomia de neutrins' impartida pel doctor Carlos Peña de l’IFIC (CSIC Universitat de València).

Dins del programa de divulgació "De ciència certa" el 5 de novembre se celebra la conferència 'Visió artificial per a invidents’ impartida per l’oftalmòleg Jerónimo Nadal, del Centre d’Oftalmologia Barraquer, coordinador del departament de Vitreo-retina i un dels poc especialistes capacitats per a implantar xips en la retina. I el 17 de desembre tindrà lloc la conferència 'Darrere de la música' a càrrec del reconegut luthier David Vagué, requerit per conservatoris i mitjans de comunicació de mig món per a impartir màster class sobre el seu concepte d’art i lutheria.

Amb una mitjana d’assistència d’entre 150 i 200 persones, les enquestes de satisfacció destaquen l’encert tant en els ponents invitats com en les temàtiques plantejades. En estos programes han participat reconeguts divulgadors a nivell internacional en l’àmbit de l’astronomia, la química, la física, l’arqueologia, les ciències de la salut, la robòtica, la genètica, les matemàtiques, la nutrició, noves tecnologies de la informació... De Marcus du Satoy a Juan Ignacio Cirac, de Carlos Lalueza a Valentín Villaverde, de Michael Brooks a Kevin Warwick... desenes de milers de persones s’han apassionat aproximant-se a alguns dels temes més fascinants que planteja la ciència i la tecnologia hui en dia. A més les conferències complementen els continguts expositius que oferix el Museu.