El Museu de les Ciències incorpora una nova exposició sobre les màquines de Leonardo da Vinci

27/12/2005

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe acull, a partir de hui i fins al 24 de febrer, l’exposició “Les màquines de Leonardo”, una mostra que reunix 12 màquines esculturals i reproduccions dels dibuixos elaborats fa 400 anys per Leonardo da Vinci.
El Museu de les Ciències incorpora una nova exposició sobre les màquines de Leonardo da Vinci

 

L’exposició, realitzada per la CAM, s’ha instal•lat en la primera planta del Museu i s’estructura a partir de quatre criteris mecànics que donen lloc als títols dels plafons de la mostra: “Amb un sol punt de suport”, “Palanques redones”, “Enrotllant el pla” i “L’aire i l’aigua”, cada un dels quals detalla el funcionament d’estos artefactes precursors de l’ala delta, l’helicòpter, el vaixell de vapor, l’escafandre o la grua de corrioles, entre altres invents de l’edat moderna.

Nascut a Itàlia l’any 1452, en una època de progrés i desenvolupament de la ciència, l’art i els invents, Leonardo da Vinci va ser un gran artista, arquitecte i pensador. Va dibuixar les seues idees sobre mètodes de transport, entre els quals hi ha el paracaigudes, el vehicle blindat i fins i tot sabates per a caminar sobre la neu i surar en l’aigua. Els dibuixos de Leonardo sobre eines, màquines i armament continuen pareixent moderns. No obstant això, moltes de les idees que proposava quedaven per damunt de la preparació de les persones i de la tecnologia de l’època.

Amb esta nova exposició s’amplien els continguts del Museu de les Ciències Príncipe Felipe, que el mes de novembre va inaugurar també “Cent anys de ciència”, una mostra que mostra els aspectes més representatius de la física moderna i dels avanços tecnocientífics dels últims anys, com també la figura d’Albert Einstein i la important contribució que féu a la ciència.