El Museu de les Ciències exposa una moto Guzzi 1923-1928 i un projector de 1950

12/01/2014

Són peces del Museu Nacional de Ciència i tecnologia (MUNCYT) que s’exhibixen en el mòdul ‘Finestra València’ ubicat en zona de lliure accés
El Museu de les Ciències exposa una moto Guzzi 1923-1928 i un projector de 1950 El Museu de les Ciències ha renovat els continguts del mòdul ‘Finestra València’ amb dos noves peces procedents del Museu Nacional de Ciència i tecnologia (MUNCYT): una motocicleta Guzzi model Sport de 1923 i un projector de cine de 1950.

Entre les característiques de la motocicleta Guzzi model “Sport” de 1923-1928, destaca el canvi de tres velocitats amb comandament manual per mitjà d’una palanca en el costat dret del depòsit i només té fre en la roda posterior. Podia arribar a aconseguir una velocitat de fins a 100 km/h, permetent acoblar un sidecar en el costat esquerre per mitjà de tres ancoratges. El seu número de sèrie és 6754.

El projector de cine de la casa OSSA era utilitzat per a la reproducció de pel·lícules cinematogràfiques sonores de 35 mm. Les seues tres parts principals són: llanterna per a la il·luminació, grup de sincronisme i projecció de les imatges, i sistema sonor per a la reproducció de so. Este model de la marca OSSA és el primer en què la llanterna d’il·luminació funcionava amb una pereta, en compte d’emprar un arc voltaic com en els models anteriors.

La mostra, denominada “Finestra València”, forma part de la iniciativa que pretén portar als principals centres de ciència d’Espanya les peces més significatives amb les quals compta el MUNCYT, i el contingut del qual es renova periòdicament. Este mòdul pot visitar-se en El Carrer Menor del Museu de les Ciències, zona de lliure accés al públic.

‘Finestra València’ ha acollit ja el primer ordinador que va arribar a Espanya l’any 1959, el model d’IBM “650 Magnetic Drum Calculator” adquirit per RENFE per a la gestió de les línies ferroviàries. També s’han exposat dos microscopis, un d’ells el primer microscopi elèctric que va arribar a Espanya en 1947.