El Museu de les Ciències exposa obres de Sorolla relacionades amb la ciència

26/11/2010

La mostra reunix per primera vegada els retrats del Dr. Simarro i altres obres d'art d'interés científic
El Museu de les Ciències exposa obres de Sorolla relacionades amb la ciència Coincidint amb la celebració del seu X aniversari, el Museu de les Ciències Príncipe Felipe, acull l'exposició 'Sorolla i la Ciència' que mostra la dimensió científica del pintor valencià. Esta nova proposta, realitzada en col·laboració amb el Museu Sorolla, la Universitat Complutense de Madrid i el Museu de Belles Arts de València, reunix per primera vegada els retrats del Dr. Simarro i altres obres d'art d'interés científic.

'Sorolla i la Ciència' està formada pels olis que representen al Dr. Simarro: 'El Dr. Simarro en el seu laboratori'; 'El Dr. Simarro' i 'Una investigació', un homenatge a la ciència positiva que representa a Simarro rodejat pels seus deixebles, i es completa amb aquarel·les i dibuixos a carbonet de Sorolla, els retrats de dos científics de l'època, Jaime González Castellà i Amalio Gimeno Camañas, i objectes del llegat del Dr. Simarro.

El valencià Luis Simarro, metge i amic de la família Sorolla, va ser un dels personatges fonamentals en els avanços mèdics de la seua època i destaca per haver ensenyat a Santiago Ramón y Cajal diversos procediments de tenyiment que va permetre a Cajal avançar en les seues investigacions del sistema nerviós. El Dr. Simarro va ser el primer catedràtic de Psicologia per la qual cosa entre els psicòlegs espanyols se li sol considerar també el pare d'esta matèria.

La mostra que podrà visitar-se fins al pròxim, 20 de febrer, s'ubica en la segona planta del Museu de les Ciències en el Llegat de la Ciència, exposició dedicada als Premis Nobel Santiago Ramón y Cajal, Severo Ochoa i Jean Dausset.