El Museu de les Ciències acull l'exposició 'Moblant l'Hàbitat, de la mà amb la Naturalesa'

12/03/2010

El Museu de les Ciències acull l'exposició 'Moblant l'Hàbitat, de la mà amb la Naturalesa'

“Moblant l'Hàbitat, de la mà amb la Naturalesa”, és el nom de l'exposició que acollirà el Museu de les Ciències Príncep Felipe a partir de hui divendres, 12 de març, que té com a objectiu oferir una visió integral dels distints usos i beneficis que la fusta i els seus productes derivats han proporcionat al desenvolupament del ser humà, des dels seus orígens fins als nostres dies.

Organitzada per l'Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins, AIDIMA, i la Federació Empresarial de la Fusta i el Moble de la Comunitat Valenciana, FEVAMA, la mostra exhibix productes creats i fabricats en la Comunitat que unixen Disseny (com una de les branques de l'Art) Innovació i Tecnologia (com a aplicació de la Ciència).

L'exposició que ha sigut finançada per la Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació, a través de l'IMPIVA i el II Pla de Competitivitat de l'Empresa Valenciana, i per la Unió Europea, es dividix en tres àrees diferenciades que establixen un recorregut a partir del “El Bosc Sostenible”, on s'invita a conéixer el cicle biològic de la fusta o la gestió forestal. La segona àrea integra elements, ferramentes, utensilis, instruments, i altres productes elaborats amb fusta. Finalment, el tercer espai expositiu està centrat en el moble i l'hàbitat, on el visitant podrà seguir tot el procés de creació del mobiliari.

Distintes opcions interactives guiaran els continguts amb reptes a través de preguntes i respostes, i un conjunt de jocs especialment dissenyats i adaptats per a l'exposició. L'espai es completa amb un entorn amb encant, “moblant la música”, on el visitant podrà disfrutar de l'elecció d'un determinat hàbitat al compàs d'una música adequada amb este fi, i amb un museu del moble que reunirà peces de col·leccionista des de principis del segle passat fins als nostres dies.