El Museu de les Ciències acull hui la conferència 'Galàxies pésol: esclats de formació estel·lar'

08/04/2014

A partir de les 19.30 h
El Museu de les Ciències acull hui la conferència 'Galàxies pésol: esclats de formació estel·lar' El Museu de les Ciències Príncep Felipe oferix hui martes, 8 d’abril a partir de les 19:30 hores la conferència de lliure accés “Galàxies pésol: esclats de formació estel·lar”, a càrrec del Dr. José M. Vílchez de l’Institut d’Astrofísica d’Andalusia (CSIC), Granada. A continuació es realitzarà des de l’Umbracle una observació de Mart en oposició a càrrec de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), sempre que les condicions meteorològiques ho permeten.

Fins fa tan sols uns anys, este tipus de galàxies era completament desconegut. Vistes a través de potents telescopis apareixen com a objectes compactes de color verd, d’ací el seu nom. Les galàxies pésol representen una espècie de “fòssil local” que desvela com es van formar les primitives galàxies, fa milers de milions d’anys.

En la seua intervenció el Dr. Vílchez presentarà els assistents la història del descobriment d’eixos estranys cossos, així com de les novetats recentment conegudes sobre la naturalesa d’estes en altre temps misterioses galàxies. El seu grup de treball ha investigat estos raríssims objectes des del seu troballa per astrònoms aficionats del programa GalaxyZoo en el 2009 a partir de les imatges obtingudes pel Sloan Digital Sky Survey. Hui se sap que són extremadament escassos en el nostre Univers Local i que alberguen fonts esclats de formació estel·lar que es produïxen a ritmes extraordinaris, quasi únics en les galàxies conegudes.