El Museu de les Ciències acull el III Simposi Internacional sobre Avanços en Dermatologia Oncològica

13/11/2006

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe acollirà els dies 16 i 17 de novembre el III Simposi Internacional sobre Avanços en Dermatologia Oncològica que reunirà vora 300 dermatòlegs procedents d’arreu del món i on es presentaran les últimes novetats en el diagnòstic i tractament dels tumors cutanis.
El Museu de les Ciències acull el III Simposi Internacional sobre Avanços en Dermatologia Oncològica

 

El director del Museu de les Ciències, Manuel Toharia, acompanyat pels directors científics del Simposi, els doctors de l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO), Carlos Guillén, Onofre Sanmartín i Rafael Botella, ha destacat que el Museu “es convertix de nou en un centre d’acollida d’iniciatives científiques d’alt nivell internacional” i ha afegit que “celebrant esta classe de trobades d’especialistes complim un dels objectius generals del Museu”.

Per la seua banda, el cap del servici de Dermatologia de l’IVO i director científic del Simposi, Carlos Guillén, ha assegurat que esta tercera edició del Simposi que reunix “els millors experts en dermatologia” ha tingut enguany “una acollida excel•lent, cosa que ens ompli d’orgull perquè es tracta d’una subespecialitat dins de la dermatologia”.

Enguany, tècniques com la cirurgia microgràfica de Mohs o la teràpia fotodinàmica tindran un protagonisme especial. Els últims tractaments de les queratosis actíniques, linfomes cutanis o lesions pigmentades són altres qüestions en què els participants en este Simposi aprofundiran. El doctor Andrés Crespo, de Génopoïetic-AVAX a França, presentarà els avanços en el melanoma metastàsic amb vacunes

El doctor Ronald P. Rapini, especialista del Centre contra el Càncer Anderson, de Houston (Texas), parlarà sobre els avantatges de la cirurgia microgràfica de Mohs, una de les tècniques amb més taxes de curació de tumors malignes de pell, en comparació dels mètodes convencionals.

Respecte a la teràpia fotodinàmica, el doctor John Lear, de la Universitat de Manchester (Regne Unit), explicarà per què la teràpia fotodinàmica s’ha convertit, en un curt període de temps, en un tractament generalment admés i emprat pels dermatòlegs contra les lesions cutànies canceroses, precanceroses i en el càncer de pell no-melanoma.

Programa del Simposi
La jornada del dijous, 16 de novembre, començarà de 9.00 a 10.30 hores amb la taula redona “Avanços en el melanoma metastàsic amb vacunes” a càrrec d’Andrés Crespo, de Génopoïetic-AVAX de França. A continuació, d’11.00 a 12.30 hores, John Lear tractarà sobre el diagnòstic per fluorescència i teràpia fotodinàmica. De 12.30 a 14.00 hores, Timothy S. Brown, de la Universitat de Louisville, intervindrà en la taula redona titulada “Actitud davant de tumors cutanis difícils”.

A la vesprada, de 15.30 a 16.30 hores, la doctora Beatriz Llombart, de l’IVO, presentarà els avanços en el diagnòstic i el tractament del dermatofibrosarcoma. a continuació, de 16.30 a 18.00 hores, Eulàlia Baselga, de l’Hospital Universitari de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, participarà en la taula redona “Tumors vasculars de la infància. La taula redona “Actualització en cirurgia microgràfica” de 18.30 a 20.00, a càrrec de Ronald P. Rapini, clourà la primera jornada del Simposi.

La taula redona “Queratosis actíniques versus carcinoma epidermoide in situ” encetarà la jornada del divendres 17 de novembre de 9.00 a 10.30 hores, amb la participació dels doctors Omar Sangueza, de la Universitat de Carolina del Nord, i Eggert Stockfleth, de l’Hospital Universitari Charité de Berlín. De les 11.00 a les 12.30 hores, Ronald P. Rapini tractarà sobre la dermatopatologia de lesions pigmentades. Finalment, de les 12.30 a les 13.30 hores, Helmut Kerl, de la Universitat de Graz, Àustria, participarà en la taula redona “Diagnòstic i tractament dels limfomes cutanis”.