El Museu de les Ciències acull la i Trobada internacional de Joves Investigadors sobre Genòmica Bacteriana
20/09/2005
La Trobada, organitzada per la Ciutat de les Arts i les Ciències en col.laboració amb la Universitat de València i el British Council, inclou un cicle de conferències de caràcter públic i d’accés lliure impartides per l’investigador del prestigiós Institut Sanger de Cambridge, el doctor Julian Parkhill, i el director del Laboratori d’Informació Genòmica Estructural de Marsella, Jean Michael Claverie, a la qual podran accedir totes les persones interessades en esta àrea de les ciències de la salut.
La seqüenciació i l’anàlisi de genomes bacterians, l’anàlisi de seqüències i de proteïnes, la predicció de gens, els recursos genòmics, la flexibilitat genòmica en bacteris i la filogenòmica bacteriana seran els principals temes que es tractaran en unes jornades en què els investigadors intercanviaran els resultats de les línies de recerca respectives, a més d’establir futures línies de col•laboració.
La reunió inclou, a més, una part pública d’accés lliure per a totes les persones interessades en la genètica, amb dos conferències públiques i tertúlies. El dimecres 28 de setembre a les 19.30 hores a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències, l’investigador de l’Institut Sanger de Cambridge, el doctor Julian Parkhill, impartirà la primera de les conferències amb el títol “Pistes sobre la malaltia: què ens en diu el genoma?”.
Parkhill ens descobrirà de quina manera l’estudi del genoma en el futur pot ajudar a guarir malalties per a les quals a hores d’ara encara no s’ha trobat solució, a més de plantejar que els tractaments passen de ser terapèutics a ser preventius. El dijous 29 de setembre a les 19.30 hores i també a l’Auditori del Museu de les Ciències, el director del Laboratori d’Informació Genòmica Estructural de Marsella, Jean Michael Claverie, amb el títol, “Inventant mecanismes de resistència a través de medicaments” introduirà els assistents en la denominada teràpia genètica i les noves classes de medicaments, dissenyats a mida.
També el mateix dia 29, de 21.00 a 22.15 hores, al restaurant del Museu, es farà el Bar de la Ciència, una tertúlia amb la participació d’experts en què es tractarà tot el que fa referència als medicaments, les implicacions socials i econòmiques, la transcendència que tenen als països en procés de desenvolupament, entre altres temes. La jornada s’acabarà amb una actuació de jazz en directe.
La Primera Trobada internacional sobre Genòmica Bacteriana es dirigix a joves investigadors, doctorats o postdoctorals que estudiaran la genòmica de microorganismes, fonamentalment patògens humans. A més, este congrés és una actualització de les eines necessàries per a tractar l’estudi genòmic dels bacteris.