El Museu de les Ciències acull del 4 al 8 de juliol la V edició del Campus TI que tracta els últims avanços en telemedicina i xarxes de comunicació

04/07/2005

El secretari autonòmic d’Esdeveniments i Projectes, Luis Lobón, el vicerector de la Universitat de València, Vicente Cerverón, el director de Campus TI, Alejandro Borges, i el director acadèmic del Curs de Xarxes, Santiago Felici, han presentat hui la cinquena edició de la Universitat d’Estiu de Ciència i Tecnologia, Campus TI, que enguany tracta els últims avanços en telemedicina i xarxes de comunicació.
El Museu de les Ciències acull del 4 al 8 de juliol la V edició del Campus TI que tracta els últims avanços en telemedicina i xarxes de comunicació

 

El secretari autonòmic d’Esdeveniments i Projectes, Luis Lobón, ha destacat que per cinqué any consecutiu la Ciutat de les Arts i les Ciències acull “la primera universitat d’estiu especialitzada en ciència i tecnologia d’àmbit nacional, la Campus TI, una activitat que ens acosta a les noves tendències i avanços en estos camps i que s’ha consolidat ja com una cita imprescindible”.

Lobón ha indicat que este certamen “compartix l’objectiu de divulgació científica i cultural que caracteritza el Museu de les Ciències, que esdevé, de nou, un centre de referència per a l’intercanvi i la trobada tecnològica des del suport que la Generalitat Valenciana oferix a esta classe de fòrums”. Així mateix, ha explicat que en esta nova edició es tracten les noves tecnologies en telemedicina a través del curs titulat Tecnologia aplicada a la salut, a més dels últims avanços en xarxes de comunicació amb el curs Seguretat en Wi-Fi i xarxes wimax.

Per la seua banda, el vicerector de la Universitat de València, Vicente Cerverón, s’ha mostrat satisfet per la participació de la institució en Campus TI “a la qual aportem la direcció acadèmica” al mateix temps que ha indicat que els cursos “contribuïxen al contacte entre els professionals i investigadors i, també, fomenten el coneixement entre la societat”. Així mateix ha destacat la col•laboració de la Generalitat Valenciana a través de la Ciutat de les Arts i les Ciències “en què el Museu de les Ciències s’ha convertit ja en referent en la realització d’activitats científiques i tecnològiques”.

En el mateix sentit, el director de Campus TI, Alejandro Borges, ha destacat que amb este certamen es fomenta “l’intercanvi d’experiències entre professionals i alumnes” i ha agraït “el suport continu de la Generalitat Valenciana, i en concret, de la Ciutat de les Arts i les Ciències, que ha fet possible que esta cinquena edició de Campus TI siga una realitat i el punt de trobada per a compartir els últims avanços i tecnologies”.

El curs Seguretat en Wi-Fi i xarxes wimax, del 4 al 5 de juliol, és dirigit per Santiago Felici, doctor enginyer en Telecomunicacions i professor titular de la Universitat de València. En este curs s’analitzarà la necessitat que l’accés remot a la informació siga no sols possible sinó també segur, perquè la garantia de seguretat afavorix el desenvolupament de noves funcionalitats i capacitats, la qual cosa al seu torn requerix tecnologies més desenvolupades.

El curs Tecnologia aplicada a la salut, els dies 7 i 8 de juliol, és dirigit per Miguel Chavarría, responsable de la implantació i del seguiment del sistema d’informació radiològic i d’imatges digitals en el Servici de Radiodiagnòstic de l’Hospital Universitari La Fe. El curs aprofundix en la implantació de la telemedicina al nostre país, des de la radiologia fins a la teleoftalmologia, i analitza les perspectives que té amb vista al futur, a més de presentar-se aplicacions pràctiques, com ara xarxes sanitàries per a comunitats autònomes o la revolució en el tractament de malalties cròniques, fins a la transformació de l’habitatge tradicional en una casa intel•ligent que oferix el servici d’assistència mèdica remota.