El Museu de les Ciències acull a partir del desembre l´exposició "Canvi climàtic. Preguntes i respostes"

15/11/2007

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe acollirà, a partir del 19 de desembre, l’exposició “Canvi climàtic. Preguntes i respostes”, muntada per la Fundació Territori i Paisatge de l’Obra Social de Caixa Catalunya i que busca donar resposta de forma clara i directa a les inquietuds dels ciutadans sobre esta qüestió. 
Per a fer-ho, planteja la qüestió de forma senzilla, tant en la forma -a través de preguntes i respostes- com en els continguts. L’objectiu de l’exposició és oferir als ciutadans informació concreta sobre les causes i especialment sobre les conseqüències que este fenomen pot tindre en les seues vides.

L’exposició rastreja les manifestacions del calfament global a escala planetària, identifica els actors principals que l’han afavorit i així evidencia a les mans de qui hi ha la responsabilitat de la mitigació del canvi i de l’adaptació al canvi.

Així, el visitant podrà reconéixer-se com un d’eixos actors, ja que no sols participa en les causes del calfament, sinó que en futur pròxim haurà de modificar els patrons de vida a fi de reduir les repercussions del model de vida actual i adaptar-se als desajustos socials i econòmics, perquè el canvi climàtic repercutirà sobretot en la nostra forma de vida actual.

Així mateix, des del 8 de novembre els visitants del Museu de les Ciències poden contemplar al carrer Menor una sèrie de plafons dividits en tres àmbits: Què en sabem?, Què temem? i Què hi podem fer? sobre el canvi climàtic. També s’hi inclouen tres mòduls interactius en què el públic pot veure l’empremta que deixa la història i el clima en el tall transversal dels arbres; la formació dels núvols i fins i tot comprendre com és el mecanisme de formació d’un tornado que el visitant pot crear gràcies a un generador de fum i uns quants ventiladors.

A més, des del 27 d’octubre fins al 17 de maig del 2008, el Museu de les Ciències organitza un cicle d’activitats sobre el canvi climàtic, d’accés gratuït amb inscripció prèvia, que inclou conferències, jornades i cafés col•loqui en què es volen tractar els aspectes més essencials d’este problema