El Museu acollirà el 4 d'abril la final territorial del concurs nacional 'Cristal·lització en l'Escola'

17/01/2014

L’Assemblea de les Nacions Unides ha anomenat 2014 com l’Any Internacional de la Cristal·lografia
El Museu acollirà el 4 d'abril la final territorial del concurs nacional 'Cristal·lització en l'Escola'

La Ciutat de les Arts i les Ciències col·labora amb la Universitat Jaume I en l’organització a nivell autonòmic del concurs nacional ‘Cristal·lització en l’Escola’ que s’ha convocat amb motiu de l’Any Internacional de la Cristal·lografia 2014 (IYCr2014). El termini d’inscripció al concurs finalitza divendres que ve 24 de gener i poden consultar-se les bases en http://www.lec.csic.es/concurso

La Ciutat de les Arts i les Ciències, el comité organitzador per a Espanya de l’IYCr2014 i el Grup Espanyol de Cristal·lografia i Creixement Cristal·lí se sumen d’esta manera a la celebració en 2014 de l’Any Internacional de la Cristolografía amb la realització d’este concurs dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillera.

En una primera fase, els docents participaran en un curs de formació sobre cristal·lització i cristal·lografia. Després, ja en els seus centres, el desafiament consistix a crear junt amb els seus alumnes tot un món en miniatura. Per a això podran triar entre les modalitats següents: formació de geodes, cristal·lització de sal comuna, gels o ADP (fosfat amoni dibàsic).

El dia 4 d’abril se celebrarà la final territorial en el Museu de les Ciències Príncep Felipe; dels 5 premiats, el millor participarà en la final nacional que tindrà lloc en la seu del Consell Superior d’Investigacions Científiques, a Madrid.