El Museu acull la conferència 'Asteroides i cometes: missatgers del Sistema solar'

15/01/2014

Dijous 16 de gener a les 19:30 horas, lliure accés prèvia inscripció
El Museu acull la conferència 'Asteroides i cometes: missatgers del Sistema solar'

El Museu de les Ciències acull  dijous 16 de gener a partir de les 19:30 h la conferència 'Asteroides i cometes: missatgers del Sistema Solar' impartida pel Dr. Adriano Camp, Departament de Física, ISTS-EPS, de la Universitat d’Alacant. L’accés és lliure, prèvia inscripció.

El Dr. Adriano Camp ens donarà algunes claus importants sobre com els cometes i asteroides ens ajuden a entendre el passat del Sistema Solar i la importància que té enviar missions espacials a este tipus d’astres per a conéixer millor els nostres propis orígens.

Els cometes i asteroides són relíquies de la formació del Sistema Solar. Restes rocoses que van escapar de la forta estirada gravitatòria del naixent Sol i de la voràgine primigènia, en la que els astres majors engolien als més xicotets per a formar planetes, satèl·lits…


Eixes “despulles còsmiques” van quedar vagant per la immensitat de l’espai com si de nòmades celests es tractara. Estudiar estos objectes és viatjar al passat ja que el gèlid espai interplanetari va actuar a manera de gegantí congelador preservant en ells pràcticament intactes les condicions existents en el núvol de gas i pols primigènia que va donar origen al Sistema Solar.