L'Hemisfèric estrena la pel·lícula IMAX 'El vol de les papallones'

30/06/2015

- La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horari i activitats els mesos d'estiu- L'oferta d'estiu es prolonga en horari nocturn amb activitats especials en Museu, Hemisfèric i Oceanogràfi
L'Hemisfèric estrena la pel·lícula IMAX 'El vol de les papallones'

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia a partir d'este dimecres 1 de juliol els horaris amb motiu de l'inici de la temporada alta. El Museu de les Ciències obrirà des de les 10 fins a les 21 hores, i l'Hemisfèric comptarà amb sessions des de les 11 a les 21 hores mentres que l'Oceanogràfic podrà visitar-se fins a les 20 hores; del 17 de juliol al 31 d'agost l'aquari estarà obert al públic des de les 10 a les 24 hores.

Entre les propostes per a este estiu, destaquen la nova exposició del Museu de les Ciències "Pixar: 25 anys d'animació", l'estrena a Espanya de la pel·lícula ‘El vol de les papallones' que projecta a partir de demà 1 de juliol l'Hemisfèric i la prolongació de l'oferta en horari nocturn amb ‘Les Nits del Museu' ‘Les Nits en l'Hemisfèric' i ‘Les Nits de l'Oceanogràfic'. A més, al juliol els exteriors dels llacs acolliran els concerts de ‘Música en obert amb Berklee', en el llac sud del Museu.

Estrena ‘El vol de les papallones'

L’Hemisfèric estrena demà dimecres 1 de juliol la pel·lícula IMAX "El vol de les papallones" que narra la sorprenent migració que realitzen centenars de milions de papallones Monarca cada tardor, des de Canadà fins a Mèxic.

La icònica papallona monarca és considerada una verdadera meravella de la naturalesa. Amb un pes menor d'un centau, realitza una de les migracions més llargues de la Terra a través d'un continent, amb una precisió de navegació mil·limètrica, a un lloc molt apartat. La pel·lícula es basa en la història real del descobriment dels llocs d'hivernació a Mèxic per part dels científics Fred i Nora Urguhart, ajudats per milers de voluntaris a través d'Amèrica del Nord. A més, la programació estival inclou també les projeccions ‘Jerusalem', ‘Mirant l'invisible', ‘Mil milions de sols', ‘Univers ocult' i ‘Tortugues 3D+El Petit Príncep 3D', a més del planetari ‘Les Nocturnes d'estiu'.

En el Museu de les Ciències, destaca la nova exposició ‘Pixar: 25 anys d'animació', una mostra, organitzada amb l'Obra Social "la Caixa" en col·laboració amb Pixar Animation Studios, que repassa les principals fites tècniques i artístics d'esta companyia pionera en l'animació per ordinador, i analitza els tres aspectes clau en el desenvolupament de les pel·lícules: personatges, mons i històries.

La mostra "Comunicant: dels senyals de fum als satèl·lits" proposa un didàctic recorregut a través de l'evolució de la comunicació i els dispositius associats a ella. Ubicada en la tercera planta del Museu, l'exposició reunix peces reals, audiovisuals, escenografies i interactius que repassen la història de les telecomunicacions des dels seus rudimentaris inicis fins als sofisticats satèl·lits.

Els experiments en directe de ‘Ciència a Escena' (‘Fred, fred', ‘Màgia Química', ‘aLUZina!' i ‘Científic per un dia'), el Teatre de l'Electricitat i l'exposició ‘Gravetat Zero' són altres de les propostes que completen l'oferta del Museu.

Les Nits de la Ciutat de les Arts i les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix a partir de juliol activitats especials per a visitar el complex de divulgació cultural en un horari diferent de l'habitual. Els dimarts i dijous se celebren "Les Nits de l'Hemisfèric", amb 'Les Nocturnes' (planetari en directe), els dijous ‘Les Nits del Museu', amb espectacles en l'escenari sobre el llac, i a partir del 17 de juliol, tornen també ‘Les Nits de l'Oceanogràfic'.

‘Les Nocturnes' és el contingut principal de ‘Les Nits de l'Hemisfèric'. Els dimarts i dijous a les 21.00 al juliol i a les 22.00 a l'agost. La nit s'inicia amb el planetari en directe en el que un planetarista explica les principals constel·lacions i fenòmens que ens regala el cel nocturn a l'estiu. A més, tots els dimarts, després de la sessió de planetari, els participants disfruten d'un còctel en l'anell perimetral de l'Hemisfèric, rodejat per les làmines d'aigua.

A més, els dijous del 2 de juliol al 10 de setembre, a partir de les 21.15 (a l'agost a partir de les 22.00) se celebren "Les Nits del Museu": esta activitat inclou un espectacle en directe en el llac del Museu de les Ciències enfront de la terrassa del Passeig Sud. Monòlegs, comèdies, humor en directe i espectacles de màgia, amb reconeguts artistes dins del circuit de Café Teatre.

El divendres 17 de juliol comencen "Les Nits de l'Oceanogràfic", una modalitat d'entrada que permet recórrer les instal·lacions i aquaris de l'Oceanogràfic de 20.00 a 00.00. A més, inclou l'espectacle ‘Llum' que forma part de l'exhibició nocturna en el Delfinari a les 22.45 hores, que combina dofins, música i natació sincronitzada.