L'Hemisfèric estrena la banda sonora original del planetari Les Nocturnes

01/07/2014

També hui dimarts 1 de juliol l'Hemisfèric estrena a Espanya la nova pel·lícula IMAX Mirant l'invisible
L'Hemisfèric estrena la banda sonora original del planetari Les Nocturnes L'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències estrena hui la banda sonora original de Les Nocturnes durant la primera sessió d'este planetari dedicat al cel estival. La cita serà a partir de les 21 hores en la sala de projeccions de l'Hemisfèric.

L'estrena del planetari inclourà, a més, l'acte d'entrega del premi als compositors Fabrian Aubry i David Vázquez, guanyadors del concurs "Posa-li música a l'estreles" que va posar en marxa la Ciutat de les Arts i les Ciències per a dotar de música original l'espectacle Les Nocturnes. També han sigut destacats amb dos mencions especials Serena Conese i Eladio Rubio.

Els premis per als guanyadors són l'edició d'un CD amb la seua obra gravada en els estudis professionals de Les Naus. Espai de creació contemporània més diploma. El premi per a les mencions especials és un diploma acreditatiu.

Les peces guanyadores, cada una d'estes d'aproximadament 30 minuts de duració, destaquen per la seua riquesa instrumental, la seua gran adaptació al contingut, la seua coherència i maduresa compositiva, així com per la seua capacitat per a provocar sensacions i emocions en l'oient.

La cita amb l'astronomia serà els dijous a les 21 hores al juliol i, a l'agost, a les 22 hores. De l'1 al 7 de setembre, es realitzaran els dijous a les 21 hores. El preu per sessió és de 8,80 euros i l'entrada reduïda 6,85 €. El cicle Les Nocturnes d'estiu unix música i astronomia perquè els espectadors descobrisquen com és un típic cel nocturn d'estiu, identificant algunes de les seues estreles i constel·lacions, i relacionant-les amb curioses històries mitològiques en què intervenen déus, herois i princeses.

Mirant l'invisible

També hui dimarts 1 de juliol l'Hemisfèric estrena a Espanya la nova pel·lícula IMAX Mirant l'invisible, una producció de National Geographic que ha filmat amb càmeres de tecnologia punta els més diversos processos biològics que a simple vista no poden apreciar-se. Una tecnologia que proporciona a l'espectador nous "superpoders" per a veure més enllà del que té davant.

El públic descobrix fenòmens que no coneixia perquè es desenrotllen amb massa rapidesa o lentitud per a la seua percepció. Té l'oportunitat d'entrar en un món microscòpic, de vegades reservat únicament per als científics, però que ara està a la seua disposició gràcies a esta pel·lícula que mostra que el que veiem diàriament és realment només una fracció de tot el que cal veure en la Terra.

Mirant l'invisible també presenta un altre món que existix en l'aire que respirem, minut a minut i segon a segon. Un aire que està ple de partícules invisibles: pol·len, cèl·lules de la pell, restes d'insectes, pèl d'animal, inclús matèria espacial procedent d'explosions de supernoves. Però, això, no ho és tot, el nostre cos està habitat per criatures invisibles, àcars, insectes o bacteris que fan que hi haja més organismes allotjats en el nostre cos que persones en la Terra.