L'Hemisfèric estrena a Espanya la pel.lícula IMAX 'Hubble. Explorant l'Univers'

25/11/2010

A partir del 2 de desembre
L'Hemisfèric estrena a Espanya la pel.lícula IMAX 'Hubble. Explorant l'Univers'

L'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències estrena a Espanya a partir del dijous, 2 de desembre la pel.lícula IMAX 'Hubble. Explorant l'Univers', una producció realitzada en col•laboració amb la NASA que documenta la missió STS-125 del transbordador Atlantis, que tenia com a finalitat realitzar una sèrie de treballs per a millorar el telescopi espacial Hubble.


A bord de l'Atlantis van viatjar les càmeres utilitzades per a registrar en detall els cinc passejos espacials realitzats pels astronautes que va permetre obtindre impressionants preses del treball realitzat. La mateixa tripulació del transbordador espacial va ser entrenada per a usar este tipus de càmeres pel que van ser ells els encarregats de filmar esta històrica missió.


La producció combina escenes IMAX amb imatges preses pel telescopi Hubble durant els quasi 20 anys que ha sigut la nostra finestra en l'espai. D'esta manera, 'Hubble. Explorant l'Univers' permet als espectadors viatjar a través de galàxies llunyanes i oferix una mirada única del llegat del telescopi sobretot en el que es referix a l'impacte que ha suposat en el mode en què veiem l'univers i a nosaltres mateixos.


A més, qui s'acoste a l'exposició 'Gravetat zero' del Museu de les Ciències Príncipe Felipe, que ha sigut realitzada en col.laboració amb l'Agència Espacial Europea (ESA), tindrà també l'oportunitat de contemplar peces originals que han format part d'este mític telescopi espacial.